Not Architects Studio’dan Tavandan Işık Alan Bir Ev

Not Architects Studio’dan Tavandan Işık Alan Bir Ev

Not Architects Studio'nun Tokyo'daki yoğun bir yerleşim bölgesinde tasarladığı Scenery Scooping House'un merkezinden tavandan ışıklıklı bir boşluk geçiyor.

Ōta’da küçük bir arsa üzerinde üç ev tarafından çevrelenmiş konut, manzarayı ve ışığı en üst düzeye çıkarmak üç kat yükseklikte bir boşluk etrafında tasarlanmış.

Not Architects Studio’nun kurucularından biri olan Lisa Ona’ya göre bu tasarım, Scooping House’un şehirdeki doğayla veya onun “küçük manzara” olarak tanımladığı şeyle bağlantı kurmasına yardımcı olmak yapılmış.

Scenery Scooping House’da, geniş bir mutfak, altında depolama ve park yeri olan oturma ve yemek alanı ile üst katta bir yatak odası ve çalışma odası bulunuyor. Tavan arası boşluk, evin kuzeybatı köşesinden geçiyor ve yolu bitişik bir ara sokağa bağlamak için kıvrılan bir iç yolun üzerinde ilerliyor. Yolun sonunda, ara sokağa bakan küçük bir ağ örgülü veranda ve balkon yerleştirilmiş.

Dış mekan manzarasını sağlamak için konumlandırılan çevredeki odalara açılan açıklıklar, heykelsi çelik merdivene bakıyor.

 

Etiketler

Bir cevap yazın