Norveç’te Yüzen Bir Bilgi Merkezi: Salmon Eye

Eşsiz mimarisi, tasarımı ve iç mekanı Kvorning Design tarafından yaratılan Salmon Eye, Norveç'in Hardangerfjord'unda bulunan yüzen bir su ürünleri bilgi merkezi.

650 m²’lik alana sahip mekan, gezegeni sürdürülebilir deniz ürünleriyle nasıl daha iyi besleyebileceğimiz konusunda dünyaya ilham verme ve bilgi verme vizyonuna sahip. Proje, Norveç’teki Eide Fjordbruk’un CEO’su ve üçüncü nesil somon girişimcisi Sondre Eide tarafından tasarlanmış ve finanse edilmiş.

Kvorning Design’ın ikonik mimarisi ve tasarımı, her açıdan sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği için yeni standartlar belirliyor. Kullanıcılara tasarım, araştırma, teknoloji alanında sürükleyici deneyimler sunuyor.

Yapı, su ürünleri yetiştiriciliğinin ve üretim tekniklerinin etkisini anlatmak için tasarlanmış birinci sınıf bir ziyaretçi ve öğrenme merkezine sahip. Ait olduğu doğasına sadık kalan Salmon Eye, balığın görünümünü ve rengini yansıtmak için pullara benzeyen 9.500 adet paslanmaz çelik parçasıyla kaplı.

Salmon Eye’ın dış tasarımı somonun parlak, gümüşi derisini taklit ediyor ve şekli balığın gözünü temsil ediyor. Yapıya verilen isim de buradan geliyor.

Yapı, Norveç’in en etkileyici fiyortlarından biri olan Hardangerfjord’da pırıl pırıl parlıyor ve kilometrelerce uzaktan, hatta yakındaki havaalanına inen bir uçaktan veya Google Earth’ün uydu görüntüleri aracılığıyla bile görülebiliyor. Bu da yapıyı Norveç’in ikonik simgelerinden biri haline getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın