Norveç’te Körfez Manzaralı Modern Ahşap Ev

Rever & Drage Architects, Norveç'in batı kıyısındaki Molde şehrine ve Moldefjord'a bakan ahşap bir ev tasarladı.

Şehrin yüksek kesimlerinde bir yamaçta yer alan dört katlı evin inşaatında, birbirine geçen büyük kereste kirişlerle çevrili ahşap bir strüktür kullanılmış.

“Müşteriler büyük pencereleri ve çatı terası gibi modern özellikleri olan, aynı zamanda binanın nefes almasını sağlayacak doğal malzemeler kullanan geleneksel, ahşap bir yapı istiyordu.”

Yapının ince uzun formu, hem beton temellerin boyutunu azaltmak hem de evin şehirden körfeze bakmasını sağlamak için tasarlanmış.

İçerisinde garajda bulunan beş metre yüksekliğindeki bodrum katı, yamacın içine oturtulmuş.

“Geniş bir manzaraya açılan, dik bir eğime oturan yapı yüksek konuma uygun şekilde tasarlandı.”

“Binanın ayak izini azaltmak ve dolayısıyla temeldeki beton kullanımını sınırlamak için bina uzun ve ince tasarlandı. Binanın sitenin batı ucuna doğru konumu, komşuların manzarasını kapatmazken, aynı zamanda batı rüzgarlarından korunaklı, güneye bakan korunaklı bir bahçe sağlıyor.”

Ev, ana cephelerinde büyük pencereler ve dikey ahşap kaplamalar, yanlarda ise paneller ve daha ölçülü eklemeler içeren bir grup uzun ahşap bloklardan inşa edilmiş.

Bodrumun üzerindeki katta bir banyo ile birlikte körfez manzaralı iki çocuk odası bulunuyor.

Üzerindeki diğer katlarda, evin ön tarafında iki kat yükseklikte oturma odası ve arkasında bir kütüphane ve mutfak bulunuyor.

Kütüphane, yamaçta bir dış alana açılırken, mutfak doğuya doğru korunaklı bahçeye bakan bir kış bahçesine doğru genişliyor.

Ebeveyn yatak odası, çatı bahçesine uzanan dik bir merdivenin olduğu yerde, mutfak ve kütüphanenin yukarısında en üst katta yer alıyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın