Norveç’te Ağaçlar Arasında Yürüyüş Yolu

EFFEKT, Norveç Fyresdal'daki Hamaren Activity Park'ın içinden geçen ve dairesel bir gözlem alanıyla sona eren yürüyüş yolunu tamamladı.

15 metre yükseklikte bulunan platform, her yaştan ve fiziksel yetenekten insanın yanı sıra bisikletçiler, pusetliler ve tekerlekli sandalyeli insanlar için hafif bir eğimle tasarlandı.

“Hamaren Activity Park’taki ağaçlar üstü yürüyüş yolu, yaş, engellilik veya fiziksel sınırlaması ne olursa olsun tüm doğa severlere Fyresdal’ın doğal manzarasına yeni bir bakış açısı sunuyor. Fiziksel kabiliyetleri ne olursa olsun, tüm insanlara ağaçların tepelerinde yürümenin sansasyonel hissini vermek için içten bir arzudan doğdu.”
EFFEKT

Hamaren Activity Park 2017 yılında Fyresdal’da açıldı. Yeni ağaç tepesi yürüyüş yolunun yanı sıra bisiklet ve doğa parkurları ile trambolin ve tırmanma gibi aktiviteler için tesisler bulunuyor.

Ağaç tepesi yürüyüş yolu bir kilometre uzunluğunda ve 338 metre yüksekliğindeki Klokkarhamaren tepesi boyunca yer alıyor. Yürüyüş yolunun ziyaretçileri, bir göl boyunca ve ağaçların arasından Klokkarhamaren zirvesine kadar çam ormanı zemininden yönlendiriliyor.

Patikanın sonunda EFFEKT, 50 metre çapında 360 derece bir bakış açısına sahip ve onu çevreleyen doğal manzaranın panoramik bir görüntüsünü sunuyor.

Yapının büyük bir bölümü iki metre genişliğinde, ancak belirli noktalarda belirli manzaraları ön plana çıkarmak veya dinlenme alanları sağlamak için balkonlara doğru genişliyor ve “arazinin doğal eğrileri ve eğimleri” ile hizalanan sütunlar üzerinde yükseliyor.

Ahşap kaldırım benzeri görünümü, çevreyle uyum sağlamak için seçilen yerel kaynaklı çam ağacından yapılmış. İnşa sürecinde doğayı korumak için küçük makineler ve sahada elle kolayca işlenebilen yalnızca küçük ve düz prefabrike elemanlar kullanılmış.

“Parçalar bir araya geldiklerinde, ağaçların etrafında ve dağ boyunca kıvrılan organik bir şekil oluşturuyor.”

“Yapı, tepedeki mevcut ağaçlarla kelimenin tam anlamıyla uyum sağlıyor ve bazen ahşap kaldırımın ormanın içinden geçtiği izlenimini veriyor.”

Bu yapı, yerel yüklenici Inge Aamlid ile işbirliği içinde EFFEKT tarafından geliştirilmiş.

“Bölgenin kerestecilik ve çam ağacından yapılar inşa etme geleneği ile uzun bir tarihi var. Bu nedenle, tasarımın çıkış noktası, bölgenin yerel baskın malzemesi olan çam ağacını kullanmak oldu. Çam ağacı, tahta kaldırım ve korkuluğun yanı sıra strüktürel taşıyıcı sistem olarak da kullanılıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın