Norveç’te 1930’lardan Kalma Yapı ile Uyumlu Yeni Modern Kabin

Rever & Drage, Norveç'in Nordmarka kentinde, 1930'lardan kalma bir sığınak ile yan yana duran küçük bir kabin inşa etti.

29 metrekarelik yeni ahşap kabin, mevcut yapının büyüklüğünü taklit ediyor. İkisi birlikte küçük bir inziva yeri olarak işlev görüyor, yenisi modern olanaklara ev sahipliği yapıyor ve orijinali daha geleneksel bir yaşam deneyimi sunuyor.

Rever & Drage’nin Nordmarka’daki kabin tasarımı, adeta ormanın ve gölün üzerinden gün batımını izlemek için tasarlanmış. Binanın boyutu, 1930’lardan kalma orijinal sığınak ile aynı olacak şekilde sınırlandırılmış.

Kullanılan minimal temel tekniği sayesinde çevresel etkisi daha da azaltılmış. Ana kayaya, açılan küçük deliklerle sınırlı çelik cıvatalar yerleştirilmiş. Bu, istenirse kabinin kolayca çıkarılmasına ve alanın eski haline getirilmesine olanak sağlıyor.

Ev sahibi, eski kabinin kalitesini, ifadesini ve malzemesini korumak istemiş, böylece orijinaliyle uyumlu olacak yeni bir bina eklenmiş. Güneşe ve güneybatıya doğru manzaraya bakan açılı bir avlu tasarlanmış. Yeni kabinin yan cephe pencereleri orijinali yansıttığı için dış cephenin 1930’lar cazibesi korunmuş.

Ek binanın açık cam köşesinin önüne, modern estetiğini gizlemek ve panoramik manzarayı bozmamak için bir bank yerleştirilmiş.

İçeride, yeni kabin su ve elektrik gibi tüm modern işlevleri barındırırken, eski kabin daha geleneksel bir sığınak deneyimi yaşamak için ek alan sağlıyor.

Çağdaş bina, basit ama işlevsel ve pratik bir konseptle karşımıza çıkıyor. Özel yaşam, eğlence ve yetişkinler için uyku alanı oluşturmak üzere küçük ama aydınlık ve açık alan birden fazla seviye ile ayrılmış.

Çocuklar için bir oyun ve uyku alanı daha sonra bir merdivenin üzerine yerleştirilmiş.

Banyo ve kiler alt katta yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın