Norveç Ormanları İçinde “Interstellar” Kabinler

Snøhetta, Norveç'in en büyük astronomi tesisi için önerilen planetaryum ve ziyaretçi merkezinin görüntülerini yayınladı.

Oslo’nun 45 kilometre kuzeyinde yoğun bir orman içinde yuvalanmış alanda 16.000 metrekarelik yeni bir planetaryum ve küçük gezegenleri taklit eden “interstellar” kabinleri yer alıyor.

Tesisler, astronomi, güneş çalışmaları ve doğa bilimleri de dahil olmak üzere, gece olduğunda gökyüzünün ve Kuzey Işıklarının keşfedilmesine izin veren bir dizi bilimsel aktiviteyi halka sunmayı amaçlıyor. Tesisler, 120 kişilik ziyaretçi kapasitesine sahip.

Kuzey Avrupa’nın en önemli astronomik araştırma istasyonlarından biri olan Solobservatoriet Gözlemevi’nde yer alan tasarım, 1954 yılında inşa edilen orijinal bir güneş gözlemevinin yanında yer alıyor. Planetaryum etrafında bulunan kabinlerin tasarımına, Güneş etrafındaki gezegenlerin yörüngesi esin kaynağı olmuş.

Yedi “interstellar” kabin, güneşin etrafında dönen yedi gezegeni yansıtan panetaryumu çevreliyor. Çapları 6-10 metre arasında değişen kabinler, 10 ila 32 kişi arasında insan barındırabiliyor. Kabinler arasında zıtlık ön plana çıkıyor. Pürüzlü & pürüzsüz yüzeyler, yüksekik ve zemin farklılıkları kabinleri karakteristik özelliklerini oluşturuyor.

Plan, alandaki mevcut tesislerin uluslararası bir bilgi merkezine dönüştürülmesini ve halkın alana erişilebilirliğini, bilimsel araştırma ve ilerleme ile dengelemeyi hedefliyor.



Etiketler

Bir yanıt yazın