NORRØN Tarafından Tasarlanan Rekreasyonel Çiftlik Evi

Danimarkalı mimarlık stüdyosu NORRØN tarafından tasarlanan eğlence amaçlı çiftlik evi, geleneksel ve çağdaş yaşam tarzları arasında bir köprü oluşturuyor.

Biyodinamik gıda üretimi, serbestçe otlayan hayvanlar ve çiftlikten sofraya kavramları etrafında şekillenen tasarım, bölgenin yerel bina geleneğini çağrıştırmakla beraber, geleneksel Danimarka çiftlik evini yeniden yorumluyor.

Tepenin eteğinde yer alan yapının kanatlarını birleştiren merkezi bir veranda etrafında tasarlanmış.

Orta avlu etrafında bir bant şeklinde organize edilen kümelenmiş hacimler, cephede ince bir ızgara olarak yerleştirilmiş pirinç dolgulu derzlerle ham beton panellerden inşa edilmiş.

Bu pirinç bağlantılar binanın genel görünümünü yumuşatarak metal detayların ve nesnelerin tarihsel olarak cephelere gömülü olduğu yerel dili ifade ediyor.

Büyük miktarda samanın depolanmasına izin veren ve düşen yağmur suyunu hızla yönlendiren dik bir sazdan çatı tasarlanması da yerel geleneğe olan saygıyı gösteriyor. Çatı profilinin kesilmesi; güneş panellerinin, havalandırmanın, bacaların ve çatı pencerelerinin bütünleşmesini sağlıyor.

İç mekanlar, bina boyunca yükseklik ve boyut olarak değiyor. Dört hacmin her biri karşılık gelen biri işleve göre tasarlanmış. Bina, kuzeye doğru bir garaj ve atölyeden oluşmakta olup doğuya bakıyor. Binanın, mutfak dahil ana programları batıya doğru konumlanmış.

Üretim ve eğitim mekanları, mutfak ve gıda dağıtım alanından oluşuyor. Tavandan, sirkülasyon ve merdiven mobilyalarından pencere detaylarına kadar uzanan meşe kaplama iç döşemeler, iç mekana tutarlı bir son ve doğal sıcaklık katıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın