Normandiya’da Taş Çiftlik Evinin “Aile Sığınağına” Dönüşümü

Normandiya’da Taş Çiftlik Evinin “Aile Sığınağına” Dönüşümü

Studio Guma, Normandiya'daki eski bir çiftlik evinin taş ve ahşap strüktürel yapısını koruyarak, bölgenin "kırsal tarihini çağrıştıracak" şekilde elden geçirmiş.

Hécourt köyünde yer alan çiftlik evi ve iki ek bina, bir arada zaman geçirmeye uygun bir “aile sığınağı” oluşturmak üzere uyarlanmış.

Studio Guma, çiftlik evinin mevcut yapısını korumuş, onu beton ve çelikteki ince kontrastlarla tamamlamış.

Binalar arasındaki orijinal bölümler korunmuş ve evin yeniden tasarlanan alanlarının düzenlenmesine yardımcı olmak için kullanılmış.

Alanın kuzey ucundaki mutfak, binanın yüksek tavanlarından yararlanılarak eski at arabası kulübesine yerleştirilmiş ve geniş sürgülü cam kapılar aracılığıyla taş döşeli bir verandaya açılması sağlanmış.

Yeni beton zeminin bir kenarı basamaklandırılarak bank benzeri oturma yerleri oluşturulurken, mutfak tezgahı ve adası mevcut duvarların kaba taş işçiliğine uygun olarak soluk pembe betondan dökülmüş.

Eski ahır ise zemin katta bir şöminenin bulunduğu oturma odasına dönüştürülmüş. Mevcut birinci katın bir bölümü kaldırılarak yukarıda bir asma kat oluşturulmuş ve  burada bir okuma alanı tasarlanmış.

Yeni açıklıkların önü taş işçiliğini tamamlayan beton eşikler, soluk çelik lentolar ve alüminyum çerçevelerle çerçevelenirken, sadeleştirilmiş iç kaplamalar açıktaki ahşap yapının ön plana çıkmasını sağlamış.

Projede ana malzeme olarak beton, çelik ve alüminyum seçilmiş. Oturma odasında asma kattaki okuma alanından sarkan bir şömineye de yer verilmiş.

Binanın diğer ucunda, çiftlik evinin henüz yenilenmemiş bir bölümünde yer alan ve gelecekte geliştirilmesi planlanan bir oyun odası planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın