Norman Foster Vakfı Yeni Bir Akademik Program Başlattı

2017'de yılından kurulan Norman Foster Vakfı, kentleşmenin artan önemine ve getirdiği zorluklara yanıt vermek için Norman Foster Enstitüsü adında yeni bir girişim başlattı.

Launch of the Norman Foster Institute from Norman Foster Foundation on Vimeo.

Norman Foster Enstitüsü, dünya çapındaki şehirlerde yaşam kalitesini uygulama veya eğitim yoluyla iyileştirmek isteyen kişilere hitap ediyor. Enstitü, bu amaçla üç aşamadan (Temeller, Dönüşümler ve Müdahaleler) oluşan Sürdürülebilir Şehirler konulu, 36 haftalık bir akademik program başlattı.

Sınıflar, şehirler ve stüdyolar arasında bölünen program, yerinde pratik deneyimi vakfın uluslararası uzman ağından gelen akademik girdi ile birleştirecek. Bunlar, üniversite profesörlerinden gayrimenkul geliştiricilerine kadar uzanıyor.

Bursiyerler her yıl, planlamacıları ve yöneticileriyle doğrudan ilişki kurmak için üç pilot şehri ziyaret edecek ve orada çalışacak. Sürdürülebilir bir yaşam kalitesini iyileştirme arayışında en güncel dijital araçları kullanacaklar. Yıl sonuna doğru bursiyerler bulgularını sunum becerilerine ağırlık vererek belediyeye sunacaklar.

Norman Foster Enstitüsü, şehirlerin gelecekteki tasarımı ve yönetimine bütüncül bir yaklaşım arayanlar için küresel bir vizyon ve geniş bir uzmanlık yelpazesi sağlamak üzere farklı kıtalardan profesyonellerden oluşan bütünleştirici bir ekip oluşturdu. Norman Foster Vakfı Başkanı Norman Foster ve Massachusetts Institute of Technology’nin Medya Laboratuvarı Şehir Bilimi Grubu Başkanı Kent Larson, Sürdürülebilir Şehirler Programının Eş Direktörleri, çeşitli ülkelerden seçilen seçkin küresel uzmanlardan oluşan bir gruba liderlik edecek.

Ekibin tam listesi bu yıl içinde duyurulacak.

Norman Foster Enstitüsü’nün Ocak 2024’te Madrid’de başlayacak olan Sürdürülebilir Şehirler konulu ilk akademik programına bu adresteki formu kullanarak başvurabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın