Norman Foster Vakfı ve Holcim, Venedik Mimarlık Bienali’nde Konut Prototipi Sergileyecek

Holcim, temel barınma ihtiyaçları için bir model geliştirmek üzere Norman Foster Vakfı ile işbirliği yapıyor. 2023 Venedik Bienali'nde sergilenecek Essential Homes Research Project isimli projenin "yerinden edilmiş topluluklar için güvenlik, konfor ve refah sağlaması" amaçlanıyor.

Christophe Levy ve Norman Foster. Kaynak: Holcim

Proje, bienal sırasında European Cultural Center tarafından düzenlenen Time Space Existence sergisinde gerçek boyutlu bir prototiple tanıtılacak. Prototip, Palazzo Mora’da düzenlenecek ve Bienal’in genel teması olan “The Laboratory of the Future”ı yansıtan bir sergiyle desteklenecek.

Norman Foster yaptığı açıklamada, “Doğal ve insan kaynaklı felaketler, barınma imkanı arayan insanların sürekli olarak göç etmesine neden oluyor. Geleneksel olarak çadırlar veya bunların varyasyonları hızlı çözüm üretmesine rağmen yetersiz koruma sağlıyor. Nasıl daha iyisini yapabiliriz? Venedik Mimarlık Bienali sırasında, Holcim ile işbirliği içinde birkaç ay süren yoğun bir faaliyetin sonucu olan bu fikir üzerinde devam eden çalışmalarımızı sergiliyoruz.”

Essential Homes Research Project prototipi aynı zamanda Holcim tarafından geliştirilen bir dizi bina çözümünü de içerecek. Bunlar arasında birincil yapı sağlayan düşük karbonlu beton ve yağmurun toprağa ve yeraltı sularına akmasını sağlayan geçirgen beton da yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın