Norman Foster Vakfı Arşivi’nde 116.302 Belge Bulunuyor

2015 yılında Madrid'de kurulan Norman Foster Vakfı Arşivi, o tarihten beri Norman Foster'ın mimari eserlerini koruma ve yayma çalışmalarına devam ediyor.

Vakıf ayrıca, altmış yıllık kariyeri boyunca Norman Foster’ın çalışmalarına ilham vermiş veya bunları belgelemiş olan çeşitli yayınların yer aldığı bir referans kitaplığına da ev sahipliği yapıyor.

Açık bir veritabanı aracılığıyla araştırmacılara, öğrencilere ve genel halka sunulan belgeler, arşiv standartlarına uygun olarak, OAI-OMH (Open Archives Initiative – Protocol for Metadata Harvesting) ve LOD (Linked Open Data) ortamında oluşturulmuş.

Arşivde şu anda planlar ve çizimler, defterler, maketler, fotoğraf malzemeleri, kişisel nesneler vb. dahil olmak üzere 116.302 belge bulunuyor. Bu malzeme, koruma, düzenleme ve dijitalleştirme çalışmalarının ardından sürekli olarak büyüyor.

Belgeler kronolojik olarak 1950’lerden günümüze kadar uzanıyor. Arşivde yer alan belgeler arasında Norman Foster’ın Manchester ve Yale Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarındaki çalışmaları, Foster tarafından kurulan mimarlık ofislerinin (Team 4, Foster Associates, Sir Norman Foster and Partners ve Foster + Partners) proje ve önerileri yer alıyor.

Norman Foster Vakfı Arşivi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın