Noiz Architekti, Slovakya’da Minimal Bir Ev Tasarladı

Noiz Architekti, Bratislava’da, ince ahşap çıtalarla kaplanmış, minimal bir tasarım anlayışına sahip bir aile evi olan Na Rade’yi tamamladı.

Şehrin “Eski Kent” bölgesinde, Horsky Park’ının yakınlarındaki arsada, daha önce tek katlı bir aile evi yer alıyormuş.

Noiz Architekti, ana evi, bahçedeki yapıyla birleştirmek için yeni bir hacim eklemiş ve yeni oluşturulan avlu alanını saran U şeklinde bir kat planı tasarlamış.

Alanda bir basamak oluşturan ve mevcut yapının üzerine iki kat daha ekleyen ev, merkezi bir yaşam alanı ve avluya bakan mutfakla bağlanan bir merdivenle birbirine bağlanıyor.

Küçük bir bisiklet garajından ulaşılan merdiven, birinci kattaki yatak ve çalışma odalarından, ikinci kattaki küçük salon ve teras alanlarına kadar, evi birbirine bağlıyor.

Bodrum katındaki yaşam alanında, bir yemek odası daha bulunuyor. Yemek odası bağlantısıyla yatak odası, banyo ve bahçenin sonunda bir açık hava duşuna varılıyor.

“Evi, mümkün olduğunca yaşam alanlarıyla binanın arkasındaki arsanın temas edeceği şekilde düzenledik. Fonksiyonlar arsaya göre farklı yüksekliklerde bulunuyor. ‘Raumplan’ şeklindeki kesit diyagramı, projenin baskın görsel parçası haline gelen merdivenin şeklini tanımlıyor.”

İç mekanlarda, ahşap bölmeler, depolama alanları ve mobilyalarla birleştirilen evin brüt beton yapısı, ince ahşap kalasların ve derin pencere çerçevelerinin sade dış cephesine zıtlık yaratacak şekilde bırakılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın