Nizamettin Kaya Mimarlar Odası Başkanlığına Yeniden Talip

Mimarlar Odası Bursa Şubesi başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Nizamettin Kaya, “Mimarlar Odası yönetimine aday arkadaşlarımla birlikte önümüzdeki dönemde Bursa’nın geleceğine dair süreçte söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Nizamettin Kaya, “Mimarlar Odası yönetimine aday arkadaşlarımla birlikte önümüzdeki dönemde Bursa’nın geleceğine dair süreçte söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, 25-26 Şubat tarihlerinde yapılacak 14. Olağan Genel Kurul ve Oda seçimleri öncesi adaylığını basın toplantısıyla açıkladı.

Yönetim kurulu üyeliğine aday olanlar ve çok sayıda oda üyesinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında konuşan Nizamettin Kaya yeniden aday olduğunu belirterek bu dönemde de hizmet etmeye hazır olduğunu söyledi.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla Bursa ve Türkiye gündeminde ses getirdiklerini ve bundan sonraki günlerde de Bursa için önemli bir sürecin başladığını ifade eden Kaya, önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir oda yönetimiyle Bursa’nın geleceğinin planlanması için etkin bir rol üstleneceklerini söyledi.

“Bursa’nın Mimarlar Odası’na ihtiyacı var”

Mimarlar Odası’nın Bursa gündeminde önemli bir yer tutmaya devam edeceğini belirten Nizamettin Kaya şöyle konuştu:

“Bursa’nın Mimarlar Odası’na ihtiyacı var. 2008 yılında yaptığımız toplantılarda ve tespitlerimize özellikle vurguladığımız Doğanbey TOKİ projesinin yanlışlıklarından ve mutlaka durdurulması gerektiğinden bahsetmiştik. Bugün geldiğimiz noktada Çevre ve Şehircilik Müsteşarlığı da bu yanlışı herkesin kabul ettiğini ortaya koydu. Doğanbey TOKİ uzun süreçte Bursa’da sorunlar yumağı bir proje olarak önümüzde duruyor. Bu anlamda Mimarlar Odası’nın kamuoyu tarafından önemsenmesi gerektiğini çünkü kamu adına hareket edecek çok fazla kurumun kalmadığını üzülerek söylemek istiyorum. Bizler mesleki bir bakış açısıyla Bursa’nın geleceğinin planlamasında etkin bir rol almak istiyoruz.”

“Bursa’nın geleceğinde daha fazla söz sahibi olmak istiyoruz”

Önümüzdeki süreçte Bursa’yı bekleyen en önemli sorunun kentsel dönüşüm gerçeği olduğunu kaydeden Kaya, TOKİ’nin Bursa’daki yaptığı yanlış uygulamaların önümüzdeki süreçte yapılmamasıyla ilgili ulusal düzeyde yapılan fotoğraf yarışmasının etkili olduğunu ve ülke gündeminde yerini alarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de konunun sorgulanmasına yol açtığını dile getirdi.

Nisan ayında yapılacak Yapı Yaşam Kongresi’nde “Kentsel Dönüşüm” konusunu uluslar arası düzeyde birçok uzmanın katılımıyla işleyeceklerini söyleyen Kaya, “Bursa Büyükşehir Belediyesi ve kamu bu anlamda açık olursa biz oda yönetimine aday arkadaşlarımla birlikte önümüzdeki dönemde elimizi tekrardan taşın altına koyup ve odamızın bilgi birikimini kentimiz yararına kullanarak, Bursa’nın geleceğinde söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Mimarlar Odası 14. Dönem Yönetim Kurulu üyeliği Adayları şu isimlerden oluşuyor:
Nizamettin Kaya, Şirin Rodoplu, Erol Pürcü, Elif Şehitoğlu, Serkan Sapan, Erdem Yurdusever, Özlem Köprülü Bağbancı.

Yedek liste:
Öznur Topçu Kaymak, Üzeyir Güven, Murat Köseler, Mahsuni Sezer, Eldar Melikşah, Burçak Şirin, Necati Demirtaş.

Etiketler

Bir yanıt yazın