Nişantaşı’nın Mimarı Keten İnşaat’a Hollandalı Proje Partneri

"Yeni Nişantaşı'nın mimarı" anlayışıyla başta Nişantaşı olmak üzere şehir merkezinde gerçekleştirdiği projelerle tanınan Keten İnşaat AŞ, Hollandalı ünlü mimar Mark Joubert ile proje partnerliği anlaşması imzaladı.

“Yeni Nişantaşı’nın mimarı” anlayışını benimseyen ve Etiler, Taksim, Cihangir gibi şehrin önemli merkezlerinde projeler geliştiren Keten İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve mimar Ferhat Keten ve EMR ortağı Ali Emrah Ünlü, Hollandalı mimar Mark Joubert ile birlikte “JUKA” adıyla yeni bir ortaklık gerçekleştirdi.

Joubert-Ünlü-Keten Architects’in kısaltması ile oluşturulan “JUKA” ile Keten İnşaat AŞ, Mark Joubert ve Ali Emrah Ünlü, mimarlık alanında iddialı projeler gerçekleştirmek için bir araya geldi. Keten İnşaat AŞ, bu iş birliği sonucunda Rotterdam ve İstanbul’da ofis açacak. Juka’nın geliştireceği projeler ile, mimari ve kentsel tasarım yönünün yanı sıra ekolojik teknoloji kullanımını da güçlendirecek olan Keten İnşaat AŞ, Mark Joubert ile birlikte Hollanda ve Türkiye’de projeler gerçekleştirecek.

Ferhat Keten: “Avrupa’daki fırsatları takip edeceğiz”

Keten İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, Mark Joubert ve Ali Emrah Ünlü ile kurulan ortaklığı ile ağırlıklı olarak Türkiye’de gerçekleştirecekleri projelerin yanı sıra Avrupa’daki fırsatları da takip edecekleri söyledi.

Uygun şartlar olduğu takdirde yurt dışında yatırımcı da olabileceklerini söyleyen Ferhat Keten, “JUKA ile özellikle şehirler için master planlama önerilerinin hazırlanması yurtdışında gelişen trend ve konseptlerin Türkiye’de uygulanması, ekolojik tasarımlar konusunda iddialı bir ortaklık oluşturuldu” dedi.

Ferhat Keten, Ali Emrah Ünlü, Mark Joubert ile gerçekleştirdikleri partnerlik anlaşması ile mimarlık yanlarını daha güçlendirerek, hem yurt içinde hem de yurtdışında iddialı projeler gerçekleştirmek için daha güçlü bir yapıya kavuştuklarını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın