Nintendo’nun Eski Genel Merkezi, Tadao Ando Tarafından Otele Dönüştürülüyor

Japon mimar Tadao Ando, ​​bir zamanlar video oyunu devi Nintendo'ya ev sahipliği yapan bir binayı butik otele dönüştürdü.

Japonya’non Kyoto şehrinde 1 Nisan’da açılacak olan Marufukuro Hotel, 1933 ve 1959 yılları arasında Nintendo şirketinin genel merkezi olarak binada yer alacak.

Kyoto tren istasyonunun hemen kuzeyinde, Kagiyacho semtinde bulunan bina, Nintendo’nun taşınmasının ardından bir süre boş kalmış. Ando, ​​eski yapıyı yenileyip genişleterek restoran, bar, spa ve spor salonu içeren 18 odalı bir otele dönüştürmüş.

Binanın dış cephesindeki eski isim levhaları ve oyun kartlarından ayrıntılarla tasarlanmış pencere ızgaraları gibi unsurlar korunmuş. Ando, dekoratif döşeme ve art-deco aydınlatma armatürleri dahil olmak üzere 1930’ların orijinal ayrıntılarının çoğunu tutarak binanın iç mekanını yeniden tasarlamış.

Ek bina için mimar, kendisiyle özdeşleşen malzeme olan brüt betonu kullanarak tabandan tavana pencereler ve elemanlarla daha modern bir yaklaşım benimsemiş.

Tamamlanan Marufukuro Hotel’in fotoğrafları şu ana kadar gizli tutuldu, ancak otel şimdiden rezervasyon almaya başladı ve konuk odalarındaki yerleşim düzenini ve mobilya detaylarını gösteren bazı görseller yayınladı.

Konuklar, binanın eski veya yeni bölümlerinde, büyüklükleri 33 ile 79 m2 arasında değişen odalarda konaklayabilecekler.

Etiketler

Bir yanıt yazın