Nilüfer Yaylacık Camii restore ediliyor

Belediye Başkanı Altepe, Nilüfer Yaylacık Köyü'nde yapılan caminin restorasyonunu inceledi. Altepe, "Tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalarımız merkezde çok yoğun bir şekilde sürüyor" dedi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Yaylacık Köyü’ndeki tarihi Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Tarihi yapıda sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapının yıkılmaktan kurtarılması için çalışmaları bir an önce başlattıklarını söyledi. Kısa bir süre içinde özgün bir esere kavuşacaklarını ifade eden Altepe, “Yapının durumu aciliyet arz ettiği için temel atma töreni yapamadan işe başladık ve bugün önemli bir mesafe kat ettik. Önümüzdeki birkaç ay içinde tarihi yapının restorasyonu tamamlanacak. Nilüfer Yaylacık Köyü, mevcut yeni camiinin yanı sıra, çok özel bir yapı olan bu camiye de kavuşmuş olacak. Tarihi bir değerin yıkılıp yok olmaktan kurtarılıp, günümüze kazandırılması anlamında önemli bir çalışmayı daha tamamlayacağız” dedi. Yüzlerce yıllık tarihi olan ve son yüzyılın başında da restorasyon geçirmiş olan tarihi camiinin üzerindeki tüm yüklerin alındığını, daha önce çatlayan minarenin de belli bir noktaya kadar sökülerek yeniden yapıldığını kaydeden Altepe, “Tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalarımız merkezde çok yoğun bir şekilde sürüyor. Ancak, merkeze paralel olarak ilçelerimizdeki tarihi değerlerimize de el attık. Kestel, Gürsu, Mudanya, Gemlik, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi’deki tarihi değerlerimiz birer birer ayağa kaldırılacak. Bugün burada Nilüfer’e bağlı Yaylacık Köyü’ndeki bir anıtsal değerimizi kurtararak hem bu köye hem de Nilüfer’e önemli bir eser kazandırmış olacağız” diye konuştu.

BAŞKAN RESTORASYON PROJELERİNİ İNCELEDİ
Altepe ayrıca, bölgedeki Tahtalı Köyü’nde kale ve çevresinin restorasyonu, Alaattin, Özlüce ve Ürünlü gibi çevre köylerde de meydan düzenlemesi, sosyal tesis binası ve spor tesisi inşaatı ile yol yapımı gibi pek çok proje yürüttüklerini hatırlattı. Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Tarihi Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ile bürokratların da hazır bulunduğu inceleme gezisinde Altepe, tarihi yapının restorasyon projelerini inceledi ve restorasyonu yürüten mimarlardan bilgi aldı. Projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yaylacık Camii’nin restorasyonu, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun da gözetiminde gerçekleşiyor. Altepe ile birlikte inşaat çalışmalarını inceleyen Yaylacık Köyü Muhtarı Mehmet Gökay da, yüzlerce yıldır insanlara ibadet mekanı olarak hizmet veren tarihi yapının bundan sonraki yüzlerce yıl daha aynı hizmeti verecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın