NH Architecture’dan Art Deco Yansıması

1920'lerin kent ikonunun yeni yüzü NH Architecture'dan.

Myer’in Dükkanı uzun yıllardır Melbourne için bir tarihsel simge niteliği taşıyordu. Bourke Alışveriş Caddesi üzerinde konumlanan dükkan bu şehrin yüzyıllık gelişimine tanıklık etti ve birçok festivale, önemli etkinliğe ev sahipliği yaparak Melbourne için sembolik bir role sahip oldu.

Ne var ki Bourke ve dükkan yıllar içinde küresel ekonomi ile rekabet edemez hale geldi. 2007’de NH Architecture ve işvereni Colonial First State Global Asset Management Myer’in Melbourne Dükkanı’nı canlandırmak ve onu bir şehir simgesi haline getirmek için açılan uluslararası yenileme yarışmasını kazanması ile dönüşüm süreci başlamış oldu.

Projede Myer’in şehre bakan yüzünün en göze çarpan yanı mimari kareografiyi barındıran, farklı manzaralara sahip altın rengi çatısı. Üst kattaki etkinlik yeri ticaretin zirve yaptığı alan. Zemin kata kadar alanın tüm derinliklerine gün ışığı girebiliyor.

Proje, ayrıca güneyin 1920 Art Deco akımını yansıtan bu binayı ve özellikle Mural Hall’u yenilemesiyle de öne çıkıyor. Cephe boyunca uygulanmış olan belirleyici alacalı renkleri ve dokusu da bu akımın en bariz yorumlaması. Myer’in yenilenmesi ile Melbourne ruhu yaşayacak gibi gözüküyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın