Nextistanbul Açıldı: İstanbul’u Düşünüyoruz Gözlerimiz Açık

Nextistanbul, 24-25 Kasım’da yapılan etkinliklerle resmen açılışını yaptı. 24 Kasım'da Studio-X’te ve 25 Kasım'da Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşen etkinliklere 120 kişi katıldı ve İstanbul'a dair 60'dan fazla fikir üretildi.

Kendi sokağımızı, kısa yolları, yaşadığımız mahalleyi, kısacası bu şehri en iyi biz biliyoruz. Bu sebeple bu bilgiyi kullanmamız ve paylaşmamız, İstanbul’u çok farklı bir şehir, “Bizim Şehrimiz” yapabilir.

Katılımcı Kentsel Fikir Havuzu Nextistanbul, buradan yola çıkarak tüm İstanbullular’ı beraberce, kendi şehrimiz için düşünmeye, fikir, hayal ve çözüm üretmeye davet ediyor.

Burada toplanan fikirler, beraber geliştiriliyor, projelere dönüştürülüyor ve gerekli merciilerle buluşturuluyor. İstanbul’un, İstanbullular’ın fikirleri ile şekillenmesi adına katılımcı ve yenilikçi yollar deneniyor.

Web ortamında, www.nextistanbul.org adresinde aktif olan ve fikir havuzu yaratan oluşum, aynı zamanda yüz yüze etkinliklerle tartışma ve fikir üretme süreçlerini destekliyor. İlk etkinlikleri 24 Kasım 2013’te Studio-X’te ve 25 Kasım 2013 Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşen Nextistanbul, katılan ve heyecanına ortak olan 120 katılımcıya teşekkür ediyor.

Etkinlikler sırasında; “Katılımcı kentsel süreçler için yöntemler”, “İstanbul’daki ihtiyaç”, “Nexthamburg deneyimleri” paylaşıldı ve sonrasında gerçekleşen fikir atölyesinde, bireysel ve gruplar halinde İstanbul için 60’tan fazla fikir üretildi. Kimisi son derece gerçekçi, kimisi oldukça çılgın ve yaratıcı olan tüm bu fikirler ise, Nextistanbul web sitesinde, Koruma ve Değişim Haritası’nda paylaşılıyor. Dileyen, kendi fikirlerini ve diğer fikirleri, oradan takip edebilir, eklemelerde bulunabilir ve yorumlayabilir. Unutmayın, süreç daha yeni başlıyor.

Ayrıca, Nextistanbul, gelecek etkinliklerini düzenleyebilmek, bu katılım ortamını daha da yaygınlaştırabilmek adına, Türkiye’nin en büyük kitlesel fonlama platformu, Biayda’da desteğinizi bekliyor. Nextistanbul’u, gerek fikirlerinizle, gerek Biayda Platformu üzerinden, gerek sadece çevrenizdekiler ile paylaşarak, destekleyebilirsiniz.

Nextistanbul Ekibine gönüllü olarak katılmak ve soru sormak isterseniz, mail@nextistanbul.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Gelecek Nextistanbul Etkinliklerini takip etmek için ise, Nextistanbul Facebook Sayfası‘nı ve Nextistanbul Twitter Hesabı‘nı kullanabilirsiniz.

İstanbul bizim şehrimiz, şikayet etmenin ötesinde, beraberce çözüm, fikir ve hayal üretmek üzere Nextistanbul, herkesi davet ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın