New York’u Düşlemek

İstanbul'da şehrin geçmişi ve geleceği üzerine tartışmaların artarak devam ettiği şu günlerde geçmiş ile gelecek üzerinden New York'u hayal etmek üzerine bir fikir yarışması...

New York CityVision, CityVision tarafından düzenlenen dördüncü fikir yarışması. Yarışma ile şehrin bağlamı, mimari değerleri ve sakinleri dikkate alınarak zaman ve mekan kavramları kapsamında New York üzerine gelecek hayalleri kurulması amaçlanmış. New York fikirleri, Rex’in kurucusu Joshua Prince-Ramus, Eva Frenc i Gilabert, Roland Snooks, Shohei Shigematsu, Alessandro Orsini ve Mitchel Joachim’den oluşan uluslarası bir jüri tarafından değerlendirilmiş. 32 ülkeden 151 projenin katıldığı yarışmada, birincilik, ikincilik, FARM ödülleri dışında sekiz proje teşvik ödülüne layık görülmüş.

Yarışmada çıkış noktası olarak iki farklı tema belirlemiş. “Geçmişten Geleceğe” ile katılımcıların şehrin tarihindeki kritik bir dönemden günümüze yeniden kurguladıkları geçmişin ve bu geçmiş üzerinden gelişen sosyal, ekolojik durumun ve mimarinin bu süreçte geleceği noktanın hayalini kurmaları beklenirken, ‘Gelecekten Geçmişe’ ile ise katılımcılardan şehrin olası ve beklenen geleceğini kabul ederek, teknolojik ve sosyal gelişmelerin ışığında geleceğin New York’u üzerine fikir ve hayallerini tasvir etmeleri isteniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın