New York’ta Yeni Türkevi Projesi

Dışişleri Bakanlığı, New York'ta, ülkemizin Birleşmiş Milletler Kalıcı Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun ihtiyaçlarını karşılamak için şu anki Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edileceğini ilan etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

Küresel siyasi, ekonomik ve kültürel faaliyetlerin en önemli merkezlerinden biri olan ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Merkezi Binasına da ev sahipliği yapan New York şehrinde, BM Daimi Temsilciliğimiz ve New York Başkonsolosluğumuzun artan ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ayrıca ABD’deki Türk Toplumu dahil, geniş bir kitleye hizmet verebilecek çok amaçlı “Yeni Türkevi Projesi”nin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürmektedir.

Bu kapsamda, New York şehrinin en mutena bölgelerinden birisi olan BM Genel Merkezi’nin hemen karşısındaki mevcut Türkevi binasının yıkılarak, yerine Devletimize uzun yıllar hizmet verecek 32 katlı bir gökdelen inşa edilmesi planlanmaktadır. Mevcut Türkevi binasının yıkım işlemlerinin 2016 yılı içinde gerçekleştirilmesi, Yeni Türkevi Binasının yapımına ise aynı yıl içinde başlanıp, projenin 2018 yılında tamamlanması öngörülmektedir.

Yeni Türkevi Binasında, BM Daimi Temsilciliğimiz ile New York Başkonsolosluğumuzun hizmet alanlarının yanısıra, konferans salonları, oditoryum ve lojmanlar yer alacaktır.

Başta ABD’deki Türk Toplumu olmak üzere, milletimiz için bir gurur vesilesi olmasını arzu ettiğimiz bu proje, New York’taki Temsilciliklerimizin hizmetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde sürdürmesine yardımcı olacak, böylece ülkemizin tanıtımına, prestijine ve görünürlüğünün artmasına katkıda bulunacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın