New York’ta Cam Kutu Şeklinde Bir Gözlemevi

New York’taki 65.000 metrekarelik dört katlı gözlemevi 21 Ekim 2021’de halka açılıyor.

Kohn Pedersen Fox (KPF) tarafından tasarlanan Manhattan’daki One Vanderbilt kulesinde açılacak olan Summit One Vanderbilt “Dünyanın en sürükleyici gözlemevi deneyimi” olarak hayata geçirilmiş.

Gözlemevi, 366 metrenin üzerinde hareket eden tamamen camla çevrili bir asansör, şeffaf cam kutular ve tamamen aynalarla kaplı bir alana sahip

Proje, sanatçı Kenzo Digital tarafından tasarlanan ve “hem gerçek hem de mecazi yansımanın hikayesi ve baştan sona bir sanat deneyimi” olarak tanımlanan sanat enstalasyonu “Air”ın de bir parçasını oluşturuyor.

Summit One Vanderbilt, tasarım ve mimaride önde gelen uzmanlardan oluşan bir ekibi bir araya getirerek tasarlanmış 65.000 metrekarelik dört katlı bir eğlence alanı. Norveç merkezli mimarlık ofisi Snøhetta tarafından tasarlanan Summit One Vanderbilt’in iç mekanında yer alan kafe ve lounge alanı ziyaretçileri gökyüzüne taşıyan duyusal bir kentsel deneyim olarak hayata geçirilmiş.

Summit One Vanderbilt, heyecan verici özelliklerinin yanı sıra, İskandinav temalı bir salon ve kafe, yemek tezgahları ile bir açık hava terasına sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın