New York Türkevi’ni Amerikalı Perkins Eastman Tasarlıyor

1. Cadde ile Doğu 46. Sokak kesişiminde, BM Genel Merkezi'nin karşısında, bulunan arsaya yapılması planlanan Türkevi'ni Perkins Eastman tasarlıyor.

Projenin inşaatına bu sene içinde başlanması ve 2018’de tamamlanması planlanıyor.

Mimarlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, projenin onaylandığı ancak inşaatın başlaması için arsa üzerinde bulunan mevcut Türkevi’nin yıkılmasının beklendiği söyleniyor. 32 katlı olarak planlanan proje 200.000 metrekarelik kullanım alanına sahip. Bina tamamlandığı zaman Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu olarak hizmet verecek. Binada çalışma ofisleri, vize ofisi, lojman, konferans alanları, spor salonu, oditoryum yer alacak.

 

105 metre yüksekliğindeki parlak cam kulenin güney ve doğu cephesinin üst katlarında çıkıntılı revaklar yer alacak. Perfore metal panellerle sarılmış bir platformun üzerinde kurgulanan karma kullanımlı yapının şehrin yeni ikonik yapılarından biri olacağı ümit ediliyor. Platformun üzerinde East River ile şehir merkezinin panoramik olarak izlenebileceği kamusal bir teras bulunacak. Hilalden ilham alınarak tasarlanan kavisli cephenin, binayı kentteki düz bir çizgi halindeki yapılardan ayıracağı belirtiliyor.

Perkins Eastman’ın Türkiye’deki tasarım ortağı ise Dizayn Grup.

Etiketler

Bir yanıt yazın