New York Tasarım Haftası Kente Damgasını Vurdu

New York'ta sergi salonlarından şehrin caddelerine kadar her yer tasarım...

Dünyanın en büyük tasarım etkinlikleri kapsamında değerlendirilen New York Tasarım Haftasında, kentin salon ve caddeleri tasarım etkinlikleriyle donatıldı.

New York’ta yapılacak 200’den fazla etkinlikte oda tasarımından grafik tasarımına, iç dizayndan çevre ve şehircilik tasarımlarına kadar geniş bir yelpazede düzenlenen program kentte mayıs ayına damgasını vurdu.

New York Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı başta olmak üzere tasarım enstitüleri, imalatçılar, küratörler ve tasarımcılardan oluşan bir grup tarafından düzenlenen hafta etkinlikleri, kongre merkezleri, müzeler, sergi salonları, üniversite kampüslerinin yanı sıra park ve sokaklarda da sergileniyor.

“Geleceğin Şehri” teması ön plana çıkıyor Tasarım etkinlikleri kapsamında “Geleceğin Şehri” teması ön plana çıkarken, insan ve çevreyle uyumlu yeni kent anlayışına ilişkin tasarımlara yer veriliyor.

ABD’de büyük yıkıma neden olan Sandy felaketi deneyimini yaşayan New York’un kıyı yapılanması, bölge sınırlarının tespiti ve ulaşım tasarımları da bu sergide ön plana çıkacak.

Haftanın organizatörleri arasında bulunan Moda Teknoloji Enstitüsü’nün mezunlarınca okul kampüsünde düzenlenen sergide ise aksesuar, reklam, grafik tasarımları, animasyonlar, interaktif tasarımlar, kumaş stilleri, ödüllü takılar, iç dizayn ürünleri, mücevher tasarımları, paketleme tasarımları ve oyuncak tasarımlarına kadar geniş bir yelpaze sunuluyor.

Afgan sanatçıdan mayın temizleme aygıtı tasarımı New York’un ünlü MOMA sanat galerisinde sergilenen Afgan sanatçı Massoud Hassani’nin tasarımı olan mayın temizleme aracı dikkat çeken tasarımlar arasında yer aldı.

Hassani’nin bamboo kamışları ve geri dönüşüm plastiklerinden ürettiği mayın temizleme aracının rüzgar enerjisi ile çalışması dolayısıyla çevreye duyarlı olduğu belirtiliyor. 12 gün sürecek tasarım etkinliklerinde film gösterileri, imza günleri, söyleşi ve paneller de bulunuyor.

Öte yandan, mobilya, ev eşyaları, aydınlatma grupları ve halıların içinde yer aldığı Türk ürünleri de tasarım haftası çerçevesinde sergilenecek. Türk tasarımları, 18-20 Mayıs arasında gerçekleşecek “Wanted Design” isimli fuarda Amerikalıların beğenisine sunulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın