New York Konutları Arasında Tarım

New York'un Staten Island Bölgesi'ndeki 900 haneli Urby kiralık konut birimi; 450 metrekarelik bostanı, komün mutfağı, içmek için filtrelenen kuyu suyu ve başka birçok özelliğiyle kendi kendine yetebilen bir komünite haline gelmeye aday.

New York’un 5 bölgesinden biri olan Staten Island, 20. yüzyıl başlarında bir çiftçi kasabasıymış. Zaman içinde sanayileşme tarımın yerini aldıkça burası da tipik bir endüstri kentine dönüşmüş.

Ancak bölgenin tarım geleneğini hatırlatan bir gelişme, Urby evleriyle geldi. Bu konut biriminin orta avlusundaki 450 metrekarelik bostan, New York’un bir konut kompleksinin içinde yapılan ilk kent bostanı.

Bostanda 50 çeşit yenilebilir bitki ve çiçek yetişiyor. Bahçeyle düzenli olarak ilgilenen bir çift, suni gübre ve ilaç kullanmamak için yöntemler geliştirdiklerini söylüyorlar. Örneğin bitkilere zararlı böcekleri yemesi için uğur böcekleri kullanıyorlar. 

Urby’nin sakinlerine diğer sundukları arasında, çatı terasında arı kovanları, suyu filtrelenen müşterek kuyu, ortak mutfak, elektrikli otomobil şarjlarının olduğu bir garaj, 500 bisiklet kapasiteli park var. 


Çatı terasındaki arı kovanları


Komün mutfak


Etiketler

Bir yanıt yazın