New York Halk Kütüphanesi İçin Yeni Master Plan

Kamusal alanlar, tarihi odaların restorasyonu ve ziyaretçi deneyimi üzerine yapılan yeni planlamanın 2021'de bitirilmesi hedefleniyor.

New York Halk Kütüphanesi, yüz yıldan uzun bir süredir bilginin ve ücretsiz erişimin sembolü olan, ülkenin önde gelen araştırma kütüphanelerinden ikonik Stephen A. Schwarzman Binası için bir master plan açıkladı.

317 milyon dolarlık proje bütçesiyle araştırma, sergi ve eğitim programları için kamusal alanda yaklaşık % 20 artış sağlanacak.

Proje, Hollandalı mimarlık firması Mecanoo ve tarihi binalar üzerinde çalışan New Yorklu mimarlık firması Beyer Blinder Belle tarafından yürütülecek.

Mecanoo ve Beyer Blinder Belle, Mid-Manhattan Kütüphanesi’nin yenilenmesine de öncülük ediyor ve  kütüphanenin 2020 başlarında tekrar açılması planlanıyor.

Stephen A. Schwarzman Binası Master Planı, 2018 yılından başlayarak 2021 yılına kadar sürecek. Çalışma, özel fonlar kullanılarak iki aşamada yapılacak.

Yapılacak olan düzenleme yapıyı geleceğe hazırlarken binanın mimari bütünlüğünü koruyacak ve mevcut tarihi mekânları tamamlayacak.

Mecanoo ve Beyer Blinder Belle, farklı disiplinlerden araştırmacılar ve akademisyenler ile birlikte tartışmalar ve toplantılar yaparak ana planı geliştirdi.

Tüm bu çalışmalar 2006’dan bu yana kütüphanenin Schwarzman binasında devam eden birtakım iyileştirme ve yatırımın devamı niteliğinde olacak ve proje bütüncül olarak ele alınacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın