New York Binaları Alarm Veriyor

New York City'de inşa edilen binaların % 90'ı sürdürülebilirlik standartları konusunda sınıfta kaldı.

2014’te New York City Yapı İşleri Departmanı yeni bir birim kurdu ve binlerce yeni ve yenilenen binanın planlarını incelemeye aldı. Ortaya çıkan tablo ise şaşırtıcıydı; her 10 binadan 9’u New York City Enerji Koruma Kodu/ New York City Energy Conservation Code (NYCECC)  standartlarından sınıfta kaldı.

30 yıldır uygulanan enerji standartları henüz yeni zorunlu hale geliyor. Bu sıkı denetimi çevreciler mutlulukla karşılarken bazı bina sahipleri ve inşaat firmaları bu kurallara uyulması halinde ortaya çıkacak maliyet artışından endişe duyuyor.

Geçtiğimiz yıl rastlgele seçilen 212 bina üzerinde ışıklandırma elemanlarının, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin, duvarların ve pencerelerin enerji kodu standartlarına göre hizalanıp hizalanmadığı gibi kontrolleri Belediye Eski Başkanı Michael Bloomberg teşvik etmişti.

Şimdi kentin yeni belediye başkanı de Blasio ve Yapı İşleri Departmanı Sürdürülebilirlik Ofisi Başkanı Gina Bocra 1200’den fazla başvuruyu değerlendirdiriyor. Şimdiye kadar incelenen 160 inşaat alanından %20’sinin onay alınan planlara sadık kalınmadan inşa edildiği ortaya çıktı. Hedef, 2017’ye kadar inşa edilecek yeni binaların federal enerji kodu standartlarına uygun olarak üretilmesi.

Etiketler

Bir yanıt yazın