UNStudio New Heart on the Block Önerisiyle Düsseldorf’taki Yarışması’yı Kazandı

UNStudio New Heart on the Block Önerisiyle Düsseldorf’taki Yarışması’yı Kazandı

İki aşamalı olarak planlanan karma kullanımlı Düsseldorf yarışması için 30 Ağustos 2023'te toplanan jüri oybirliğiyle UNStudio'nun tasarımını birincilik ödülüne layık gördü.

Finalistler arasında UNStudio’nun yanı sıra Hadi Teherani Architects, HPP Architekten ve Ingenhoven ortakları da vardı.

Yarışmaya katılan ofisler arasında 3XN, BIG Bjarke Ingels Group, Büro Ole Scheeren, C. F. Moller Architects, David Chipperfield Architects ve MVRDV Almanya gibi dünya çapında tanınmış ofisler yer aldı. Hans-Böckler-Strasse 37-39 adresindeki ve Kennedydamm’da merkezi bir konuma sahip olan tesis için daha fazla planlama ve yeni bir kalkınma planının oluşturulması için gerekli adımlar artık UNStudio’nun kazanan tasarımına dayanarak başlatılacak.

Yeni Kalp önerisi

Önerilen New Heart projesi, doğrudan Kennedydamm, Düsseldorf’ta önümüzdeki yıllarda büyük değişikliklere uğraması planlanan benzersiz bir konumda yer alıyor. Yeni mahalle, hem kent kullanıcılarının hem de kent nüfusunun eşit şekilde özdeşleşebileceği bir alan haline gelecek. Erişilebilirlik, bireysellik ve çeşitlilik, sürdürülebilir kentsel planlama ve mimari stratejinin temel taşlarını oluşturuyor. Bu nedenle projenin tasarımı yalnızca bu önemli kentsel mahalle için değil, aynı zamanda tüm bölge için önemli bir itici güç oluşturmayı amaçlıyor.

İlçeye Yaşanabilir Yeşil Bir Kalp

Düsseldorf şehir silüetindeki tekil kulelerden farklılaşan New Heart projesi, bir toplum merkezini çevreleyen iki ince, uzun, kule olarak kendini gösteriyor. Bu kütle, Kennedydamm’daki yüksek bina kümesiyle kontrast oluştururken, daha iyi havalandırma ve rüzgar konforu sağlıyor ve böylece mahalle için bir merkez haline geliyor. Derin balkonlar ve teraslar, halka açık bir park, cömert bir mahalle meydanı ve bir toplum merkezinin dahil edilmesi, geçici etkinlikler için alan sunan ve araziyi hem sakinlere hem de ziyaretçilere açan canlı bir kamusal alan yaratıyor.

Son Derece Sürdürülebilir Bir Gelişme

UNStudio’nun önerisi son derece sürdürülebilir ve geleceğe yönelik olacak şekilde tasarlandı. Yüksek ve kapsamlı sürdürülebilirlik standartları ile teknoloji kullanımında ve doğal kaynaklara yönelik akıllı tasarımda özel bir yaklaşım sergiliyor.

Buna önemli miktarda CO2 tasarrufu sağlayan sürdürülebilir bir yapı konsepti de dahil. Prefabrik, geri dönüştürülebilir ve dairesel cephe modüllerinin yanı sıra entegre PV yüzeylere sahip %34 enerji üreten bir cephesi var.

Jeotermal ısıtma ve soğutma, bölgesel ısıtma tedariği, hem çatı hem de cephe sistemi olarak PV ve E-mobilite şarj altyapısının kullanımını içeren geleceğe yönelik, sürdürülebilir ve yenilikçi bir enerji tedarik konsepti de geliştirildi.

Ayrıca enerji ve alan tasarrufu sağlayan tasarımıyla en üst düzeyde konfor ve esneklik sunan iç mekan iklim konsepti önerildi.

Öneride yer alan açık alan tasarımının amacı, çevredeki mekansal bağlantıları teşvik etmek ve sakinlerin, ziyaretçilerin ve ofis kulesinde çalışanların bir araya gelebileceği alanlar yaratmak. Bu nedenle UNStudio’nun tasarımında Kennedydamm üzerindeki köprüyle proje genişletilerek, birinci katta tüm binaları birbirine bağlayan bir deneyim yolu oluşturuldu. Bu, Düsseldorf şehrine daha iyi bağlantı sağlıyor ve çevredeki bölgelere erişimi kolaylaştırıyor.

Topluluk ve Hareketlilik Merkezi

Toplum merkezi, çok çeşitli kültürel, gastronomik, dinlence ve sosyal aktiviteler sunuyor ve tüm mahalle için merkezi sosyal bir hub kuruyor. Geniş bir alana açılabilen cepheler, teraslar ve çatı düzenlemeleri, herkesin birlikteliğine ve erişimine alan yaratıyor.

Ek olarak, bu hareketlilik merkezi ofis kulesinin üç katına kadar uzanıyor. Bu merkez, birinci kattaki yaya köprüsünü, zemin kattaki bisiklet yoluna ve birinci bodrum kattaki mahalle garajına bağlıyor ve çok çeşitli özel paylaşımlı hareketlilik cihazları için alan sunuyor.

Esnek Bir Konut Kulesi

Kennedydamm şu anda esas olarak ofislerin adresi olarak biliniyor, ancak bu durum önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük oranda değişecek. Standart çözümler yerine, New Heart geliştirme projesindeki konut kulesi, farklı çağdaş aile konfigürasyonları için çok çeşitli daire tiplerinin sunulması için emsal oluşturacak, çünkü öneriye ıslak hacimlerden oluşan akıllı bir konsept dahil edilmiş ve bu da tek katta ayrı ayrı yapılandırılabilen daire tipleri sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın