New Balance, Frank Lloyd Wright Vakfı ile İşbirliğine Gitti

New Balance ve moda tasarımcısı Ronnie Fieg'in arasındaki yeni işbirliği, Frank Lloyd Wright’ın ilk olarak 1932’de ortaya çıkan ütopik “Broadacre City” projesine atıfta bulunuyor.

Spor giyim markası KITH’in kurucusu Ronnie Fieg, New Balance 998 modelinin 35. yıl dönümü vesilesiyle yeni bir çift ayakkabı tasarlamak için Frank Lloyd Wright Vakfı ile işbirliğine gitti. Tasarıma ilham veren Broadacre City, Frank Lloyd Wright’ın hayatının büyük bir bölümünde savunduğu bir kentsel veya banliyö geliştirme fikriydi.

Bu fikri ilk olarak 1932’de The Disappearing City adlı kitabında sundu. Frank Lloyd Wright’ın Broadacre City projesi, radikal, kendi kendine yeten bir yaşam biçimini savunuyordu. Ayakkabının süet kısımları, Frank Lloyd Wright’ın şehir projesinin maketindeki yürüyüş yollarının renk tonlarına sahip.

“Broadacre Şehri bir şehir değil, kendimizi yoğun kentsel çevrenin dışında nasıl organize edebileceğimizin yeniden tasavvuru. Broadacre, Wright’ın eşitsizliği ele alma, kaynakları adil bir şekilde dağıtma, kullanma ve dünyaya daha nazik olma yoluydu. Bu tür ileri görüşlü fikirler, günümüz toplumunda her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şeylerdir.”
Ronnie Fieg

Ayakkabılar, 14 Nisan’da KITH’in Tokyo mağazasında piyasaya sürüldükten sonra satın alınabilecek. 17 Nisan’dan sonra da online mağazalardan ve çeşitli KITH satıcılarından ulaşılabilecek.

Oscar Niemeyer Converse için Spor Ayakkabısı Tasarladı

Eames Office ve Reebok, Eames Evi’nden İlham Alan Ayakkabı Tasarladı

Etiketler

Bir yanıt yazın