Nevzat Sayın’ın Hazırlayıp Sunduğu MİM TRT2’de Yayın Hayatına Başlıyor

Nevzat Sayın’ın hazırlayıp sunduğu TV programı "MİM", 24 Eylül Perşembe saat 20:00'da TRT2'de yayın hayatına başlıyor. Programın ilk konuğu ise Celal Abdi Güzer olacak.

Hep içinde olduğumuz ama neredeyse hiç konuşmadığımız mimarlıklar üzerine alabildiğine geniş çaplı ve birlikte düşünebilmeyi sağlayan söyleşilerle herkes için yeni nesil bir program “MİM”.

santralistanbul Enerji Müzesi’nde çekimleri gerçekleştirilen yapım, 24 Eylül 2020 tarihinde, saat 20.00’da TRT2’de yayın hayatına başlıyor. Programı hazırlayan ve sunan Nevzat Sayın’ın ilk konuğu, mimarlığı yapmanın ve öğretmenin yanı sıra mimarlığın ne, mimarın kim olduğu hakkındaki konuşmaların da eleştirmeni olarak Abdi Güzer.

Nevzat Sayın Hakkında

Nevzat Sayın 1954 yılında, Hatay’da doğdu. 1978 yılında, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980’e kadar sosyal konutlar üzerine bir yüksek lisans çalışması; 1984’e kadar usta-çırak yöntemiyle okul sonrası mimarlık eğitimi; 1986’ya kadar bilgi/görgü artırma gezileri ile ilgilendi. 1986’da farklı ölçek ve konularda mimarlık hizmeti vermek amacıyla karılımcı bir yönetim ve yürütme anlayışına sahip olan Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’ni kurdu.

Mimarlık kariyeri boyunca yurt içinde ve dışında çeşitli sergilere katıldı ve ödüller aldı. 2004’te Düşler Düşünceler İşler, 2015’te Bir Yapı Kitabı, 2019’da son on beş senelik üretimini bir araya getirdiği Düşünceler İşler yayımlandı. NSMH çatısında süren mimarlık çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin farklı mimarlık okullarındaki eğitim çalışmalarının bir uzantısı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesidir. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, seminerler, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam etmektedir. Çalışmalarının önemli bir bölümünü mimarlığa ve sanata dair yazılar, röportajlar, sergiler ve yayınlar oluşturmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın