“Nevzat Sayın: Düşler, Düşünceler, İşler 1990-2004” Kitabı Açık Kaynak Olarak Yayınlandı

Tansel Korkmaz tarafından yayına hazırlanan, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "Nevzat Sayın: Düşler, Düşünceler, İşler 1990-2004" kitabı açık kaynak olarak yayınlandı.

2004 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Nevzat Sayın: Düşler, Düşünceler, İşler 1990-2004” kitabı Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’nin web sitesinde açık kaynak olarak yayınlandı.

Kitapta, Tansel Korkmaz’ın, Nevzat Sayın’la yaptığı uzun söyleşilerden yola çıkarak oluşturduğu metinler; fotoğraflar, çizimler, usta mimarın incelikli düşüncelerini yansıtan notlar yer alıyor.

“Sayın, Gön’ün tasarımıyla sadece sürecin tasarlanabileceği/denetlenebileceği konusunda bir iddia atmıyordu ortaya, aynı zamanda fabrika yapılarını da tekrar mimarlığın alanına çekmeye çalışyordu. 80’lerdeki ‘girişimcilik’ patlaması, endüstriyel yapılarda tasarım konusundaki beklentileri artırmadı, tam tersine, kendini bir acelecilik furyası olarak gösterdi. […] Tam bu noktada fabrikalar, Sayın’ın temel problematiği -inşa etme süreci- açısından en zengin deney alanı. Gön-2 ile “yapım süreci nasıl sadeleştirilebilir, yapılacak işler nasıl azaltılabilir?”, “nasıl daha nitelikli ve daha ekonomik yapılabilir?” gibi sorularla yapma alışkanlıklarını sorgulama sürecini başlatmış oldu: Deney konuları ‘yerinde yapım’ tekniğini mükemmelleştirmek, brüt betonla hatasız inşa etmek, şantiyeyi sistematize etmekti.”
Tansel Korkmaz

Etiketler

Bir yanıt yazın