NeuronaLab’den Bir Çiftlik Evi Restorasyonu

İspanya merkezli mimarlık ofisi NeuronaLab, Barselona'nın dışındaki kırsal bir çiftlik evi olan Masía en Santa Eulalia de Ronçana'nın restorasyonunu tamamladı. Yıkım işlerinden çıkanlar da dahil olmak üzere birçok malzeme bölgenin özgün karakterini koruyarak yeniden kullanılmış.

Projenin başlangıç noktası, öngörülen mantar yalıtım ile bina kabuğunun performansını artıran dış kaplamanın yeniden güçlendirmesi olmuş. İdeal tasarımı sağlamak için güneş ışığı, doğal çapraz havalandırma ve filtre sistemli yeraltı suyunun kullanımı hakkında derinlemesine bir çalışma da yapılmış.

Mevcut evde daha önce at ahırları veya tavuk kümesleri bulunduğundan, nispeten küçük alanlar yetersiz bir şekilde bağlantılıymış ve binada çevreleyen bahçeye doğru çok az açıklık yer alıyormuş.

NeuronaLab, evin her yerinde akıcı bir hareketlilik sağlamanın ve bir zamanlar tamamen kapalı olan kuzey cephesini bir yazlık sundurma ekleyip açmanın üzerinde durarak bu düzeni işlevsel olarak iyileştirmeye çalışmış.

Orijinal terakota ve beton zeminler, doğal taş ve ahşap, iç mekan konseptinin bir parçası olarak büyük ölçüde korunarak, mekanın zirai kökleri ve özgün karakteri ile bir bağlantı sağlanmış.

“Bu yaklaşım, sakinlerin bitki örtüsüyle çevrili doğal çevre ile bağlantı kurmasını sağlayarak, kentsel yaşamın karakteristik özelliği olan stres seviyesini azaltıyor.”

Etiketler

Bir cevap yazın