Neşet Ertaş’ın Adı Kültür Merkezinde Yaşatılacak

Kırşehir’in yetiştirdiği büyük usta Neşet Ertaş'ın adı kente inşa edilen kültür merkezinde yaşatılacak. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak.

Kırşehir’de yapılan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, içerdiği birimler ve modern mimari ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nin, Anadolu’nun ikinci büyük kültür merkezi olacağını söyledi.

Neşet Ertaş’ın adını yaşatacak merkezin modern tasarımı ile şehre yakışır nitelikte olduğunu belirten Bahçeci, “Kültür merkezimiz 250 ve bin kişilik çok amaçlı salonları, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metrekare oturum alanı ve 18 bin metrekarelik inşaat alanı ile Kırşehir halkına hizmet verecek. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği kültür merkezi yakın zamanda tamamlanacak” dedi.

Projenin yüzde 30’unun tamamlandığını hatırlatan Bahçeci, şöyle konuştu: “Kırşehir’i kültür şehri yapmak adına birçok yatırımı hayata geçirdik. Projemizi tamamlayarak bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın