Neşet Arolat Vefat Etti

Mimar Neşet Arolat Vefat etti.

Neşet Arolat’ın cenazesi, 02 Kasım 2023 Perşembe günü, öğle namazını müteakip Levent Afet Yolal Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Hasdal Mezarlığı’na defnedilecektir. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Mehmed Neşet Arolat Hakkında

Mehmed Neşet Arolat 1934 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Lisesi’nden sonra girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni 1958 yılında tamamladı. Eğitimi sırasında Kadri Eroğan ve Yılmaz Sanlı bürolarında çalıştı, mimari proje yarışmalarında ödüller kazandı. Mezuniyeti sonrası bir yıl kadar Stuttgart’da Werner Gabriel Bürosu’nda görev aldı.

1961 yılında Ankara’da Şaziment Arolat ile kurmuş oldukları Arolat Mimarlık 1968 yılında İstanbul’a taşındı, bu dönemde Ankara’da Hava Kuvvetleri Hastanesi, SSK Etlik Hastanesi gibi önemli mimari projeler gerçekleştirildi.

1961 ve 1986 yılları arasında Şaziment Arolat ile birlikte katıldıkları çeşitli mimari proje yarışmalarında 10 birincilik ödülü kazandı ve söz konusu projelerden 9 tanesi inşa edildi.

1986 yılında Emre Arolat’ın da katıldığı Arolat Mimarlık bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında pek çok proje üretildi.

Neşet Arolat 2008 yılından 1 Kasım 2023 tarihindeki vefatına değin Emre Arolat Mimarlık bünyesinde Onursal Ortak olarak çalışmalarına devam etti. Türkiye Mimarlar Odası, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyesiydi.

Etiketler

Bir yanıt yazın