Nendo’dan Cepheyle Bütünleşen Mermer Oturma Ünitesi

Mermer mobilya markası Marsotto’nun Nendo tarafından tasarlanan mağazası, mermer cephesindeki oturma ünitesi ile sokağın bir parçası haline geliyor.

Fotoğraflar: Hiroki Tagma

Marsotto’nun Milano Design City 2020 kapsamında Brera’da açtığı mağaza, Nendo tarafından tasarlandı. Mağazanın cephesi uzaktan bakıldığında mermer bloklarla kapatılmış gibi görünse de yoldan geçenlerin oturup dinlenebileceği küçük bir girintiye sahip.

Nendo, bu tasarımı tercih etmelerinin sebebini, mahallenin yakın gelecekte yaşayacağı değişimlerle açıklıyor:

“Mağazaya bakan kavşak yakında küçük bir parka dönüşeceği için, komşuların bir bankmış gibi oturup dinlenebilmesi umuduyla cephenin bir kısmı, yumuşak bir girinti verilerek doğaçlama bir sokak mobilyasına dönüştürüldü.”

Mekan beklenmedik algı ve perspektif oyunları üzerine tasarlandı. Bunun için, mağaza kapısı da dahil olmak üzere giriş kısmının tamamını kaplayan mermer fayansların, binanın mevcut taş dokusuyla aynı hizada olmasına dikkat edildi.

Mermerden yapılma, tel örgü benzeri bir paravanın arkasından merdivenlere ulaşılıyor. İki cam arasında sıkıştırılmış paravan, 65 mm çapında perfore delikli, 10 mm kalınlığında iki ayrı mermer katmandan oluşuyor.

Mermer ürünlerin sergilendiği mağazanın giriş katında, mermer işleme tekniklerinin fiziksel deneyimini yaşatmak hedeflendi. Dört odaya bölünmüş bodrum katı ise farklı büyüklükte beş ayrı platform ile donatıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın