Nefes Alırken Nefes Aldıran Ofis Binası: Lille Biotope

Kendi kendini sürdürebilen ekolojik bir ofis binası olan Lille Biotope’un inşaatı tamamlandı.

İki yıllık yoğun bir inşaat sürecinin ardından Lille Biyotop projesinde çalışmalar, Lille’in 2020 Dünya Tasarım Başkenti unvanını kutlaması için tam zamanında tamamlandı. Şehrin doğusunda yer alan bina, klasik ofis ortamı yerine insanları, hayvanları ve yerel doğayı destekleyen benzersiz bir ofis deneyimi. Proje alanı, Grand Palais Kongre Merkezi ile Hauts-de-France Bölge Konseyi arasında yer alıyor.

Lille şehrinin, yeni yapılacak olan Avrupa İlaç Ajansı genel merkez binası ihalesine girmesi için tasarlanan binanın yapısı sağlıklı bir yaşam için gerekli olan fiziksel altyapıyı destekliyor. Gün ışığına, temiz havaya ve yeşil alanlara maksimum erişim sağlayan organik formun doğa ile bağlantıyı teşvik eden “nefes alan doğa” kavramı, tasarımın merkezinde yer alıyor.

Henning Larsen mimarlık stüdyosunun peyzaj mimarı olan Clara Stewart projeye yaklaşımlarını şöyle açıklıyor:

“Bu projenin bulunduğu alan, şehir merkezindeki parklardan, ormanlardan ve bahçelerden oluşan halkanın bir parçasıdır, bu yüzden ana yaklaşımımız binanın bu yeşil kuşağın devamı olmasıydı.”

30.000 m2 inşaat alanına sahip yedi katlı binada ofislerin yanı sıra 300 kişilik oditoryum, çok sayıda toplantı alanı, ek çalışma ve dinlenme alanları da bulunuyor. Yerel hükümetin yönetim ofislerinin bulunacağı binaya taşınmanın 2020 başında başlayıp Mayıs 2020’ye kadar tamamlanması planlanıyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın