Nefes Alan Ev Nasıl Yapılır?

Kil, su, saman ve ahşapla ev nasıl yapılır? Bir ev nasıl yaşa, nefes alır? Bu soruların yanıtları bu atölye çalışmasında.

“Yaşayan ev” diye bir kavram var; bu evler “nefes alıyor”. Kil, kum, ahşap, taş, bambu, saman gibi doğal malzemelerle, tümüyle el emeğiyle yapılan bu evleri inşa etmek için ekolojik mimari ve doğal yapılar ile ilgili bilgi ve deneyim sahibi olmak yeterli. Bu bilgiyi ve deneyimi almak isteyenler için Çanakkale Bayramiç’te 12 – 19 Mayıs tarihlerinde bir atölye düzenleniyor.

Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği’nin düzenlediği atölyede Penny Livingston-Stark ve Janell Kapoor uygulamalı eğitim verecek.

Atölyede mimaride ekolojik yaklaşım aynı zamanda sosyal dönüşüm için etkin bir araç olarak ele alınacak. Düşük maliyetli barınak, sürdürülebilir arazi kullanımı, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, yapıların yerelleşmesi, kültürün ve geleneksel bilgeliklerin korunması ve devamı, toplumun canlandırılması gibi etkileri olan ekolojik mimari yaklaşımının hayata geçirilen sonuçları Bayramiç’te katılımcıların incelemesine açılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın