Nefes Alan Bir Hacim

Berlin merkezli mimarlık platformu Plastique Fantastique ve sanatçı Marco Barotti, mimariyi ve sesi eşsiz bir deneyim yaratmak için birleştirdi.

Çalışmayı ziyaret edenler fiziksel hacmi değişen duvarlarla karşılaşarak canlı bir organizmanın içindeymiş duygusunu yaşıyor.

Dört senkronize olmuş havalandırıcı, insanın akciğer düzenine uyum sağlayarak sesin ve duvarların hareket etmesini sağlarken, içeriye yerleştirilmiş hoparlörler bas frekanslarını organizmanın ruhuna iletiyor. Nefes alan hacim dikkatinizi, etrafınızı saran şeylerden alıp, mekan, mekanın boyutları ve uzantısına yöneltiyor.

Plastique Fantastique ve Marco Berrotti’den “Nefes Alan Hacim”

 

Berlin merkezli Plastique Fantastique, Marco Berrotti ile dinamik mimariyi ve içiçe ses tasarımını eşsiz bir deneyim yaratmak için birleşti.

 

Ziyaretçiler, beş dakikada bir fiziksel hacmi değişen duvarlarla karşılaşarak, canlı bir organizmanın içindeymiş duygusunu yaşıyor.

 

Dört senkronize olmuş havalandırıcı, insanın akciğer düzenine uyum sağlayarak sesin ve duvarların haretketinin dinamiğine yol açıyor. İçeriye yerleştirilmiş ses hoparlörleri titreşen bas frekanslarını organizmanın ruhuna iletiyor.

 

Nefes alan hacim beklenmedik bir şekilde, dikkati etrafımızı saran şeylerden alıp; alan, alanın uzaklığı ve uzantısı ile olan ilişkimizi çarpık bir şekilde yansıtarak, anında olan, orada ve o anda olana yöneltiyor.

 

Nefes alan Hacim 4+4 gün Prag’da, Motion Festival (Hareket Festivali) da, geçen Ekim ayında gösterildi.

BREATHING VOLUME from plastique fantastique on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın