Ne Yapsak Diye Değil Ne Yapmasak Diye Düşünüyoruz!

Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu / VitrA Stratejik Pazarlama Direktörü Sinan Köksoy'un katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, ARKIMEET 2013'e ilişkin bilgiler paylaşıldı.

17 Eylül Salı günü The Marmara’da gerçekleşem basın toplantısı Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz’ın konuşması ile başladı.

7-8 Ekim’de gerçekleştirilecek konferansta, en küçük ölçekten kent ve hatta dünya ölçeğine uzanan farklı olguların ele alınacağını söyleyen Yılmaz, VitrA öncü sponsorluğunda “Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor” sloganıyla yola çıkılan etkinliğin bu yılki ana temasının ‘ByPass’ olarak belirlendiğini söyledi. Yılmaz, “ARKIMEET 2013, Türkiye’nin 81 ilinden gelecek mimarları İstanbul’da buluşturarak sadece İstanbul’u değil tüm kentleri masaya yatıralcağını yerel ve küresel anlamda kente ve kentliye dair sorunları ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümlerin ele alınacağını belirterek; “En küçük ölçekten kent ve hatta dünya ölçeğine uzanan farklı olgular ele alınacak” dedi.

İki günlük programın dolu dolu geçeceğini, bazı saatlerde üçten fazla oturumun gerçekleşeceğini belirten Yılmaz, “Operasyon ekibimizle ne yapsak diye değil, ne yapmasak diye düşünüyoruz çünkü artık programımız çok dolu,” dedi.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu / VitrA Stratejik Pazarlama Direktörü Sinan Köksoy ise; “VitrA olarak, yenilikçi ve her zaman daha iyiyi arayan bir marka olarak, yapı malzemeleri üretirken, sektörün tüm aktörleriyle işbirliği ve paylaşım süreçleri de geliştiriyoruz. Eğitimci ve tasarımcıdan yatırımcıya, işverenden malzeme üreticisine ve kullanıcıya kadar ilgili tüm grupların sürece dahil olduğu, odağında mimarlık bulunan çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıl da, dünyanın farklı yerlerinden mimarları İstanbul’da buluşturan ARKIMEET’in sponsoru olarak, mimarlık kültürünün gelişimine ve kentsel sorunların çözümü için yapılan çalışmalara katkıda bulunmanın verdiği gurur ve mutluluğu sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

Pecha Kucha Night Istanbul’da Siyasetçiler, Yazarlar ve Mimarlar Buluşuyor

ARKIMEET 2013, ByPass temasını ulusal ve uluslararası konferans, panel ve atölye çalışmalarının yanı sıra özel etkinliklerle de ele alıyor. ARKIMEET kapsamında mimarlık, şehir planlama, medya, müzik gibi birçok farklı disiplinlerden gelen kişiler Pecha Kucha Night* İstanbul’da ByPass temasını kendi yorumlarıyla ele alacak, hızlı ve eğlenceli Pecha Kucha sunumlarıyla kentsel ByPass yorumlarını ARKIMEET 2013 katılımcıları ile paylaşacaklar. Şu ana dek kesinleşen konuşmacılar; Koray Çalışkan, Şafak Pavey, Yaşar Adanalı, Ömer Selçuk Baz ve Ertuğ Uçar.

*Pecha Kucha, her birinin gösterimi 20 saniye sürecek olan 20 görseli toplam 6 dakika 40 saniyede izleyicilere aktarma prensibine dayanan, hızlı ve etkili bir sunum tekniğiMimarlar, Zaman Tüneli’nde yolculuğa çıkacak

Mimarlar, Zaman Tüneli’nde yolculuğa çıkacak

Ömer Yılmaz’ın ARKIMEET 2013 kapsamında önümüzdeki yıllarda da bir gelenek halini alması düşünülen bir etkinlik olan ‘Zaman Tüneli’ oturumunun bu yıl ilk olarak kentsel ölçekte büyük etkileri olan ve mimari alanda ses getiren Zorlu Center projesini ele alacağını belirtti. Projenin mimarı Emre Arolat, 2007’den itibaren proje ve uygulanma süreci devam eden Zorlu Center projesini tüm açıklığı ve detaylarıyla aktaracak.

“The Competition” Türkiye prömiyerini ARKIMEET’te yapacak

Dünyadaki yıldız mimarların yarışmalara hazırlanırken nasıl bir yol izlediğini merak eden Office for Strategic Spaces (OSS) kurucusu mimar Angel Borrego Cubero tarafından türünün ilk örneği olarak hazırlanan The Competititon belgeseli de Türkiye’deki ilk gösterimini ARKIMEET 2013’te yapacağını belirten Yılmaz Gösterimin ardından yönetmen Angel Borrego Cubero izleyicilerin sorularını yanıtlayacağını da sözlerine ekledi.

ARKIMEET 2013’ün özel konuşmacıları

Naci Koru

Dışişleri Bakanlığı’nın 2011 yılından itibaren yurtdışındaki temsilcilik binalarının, bulundukları ülkelerde kültürel, tarihi ve mimari yansımalarını göz önünde bulundurarak alanında uzman isimler tarafından hazırlanmış nitelikli projeler ile uygulanması kararı ile birçok Türk mimar yurt dışında bu projelerde çalışmaya başladı. Bu bağlamda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Naci Koru, temsilcilik binaları ile ilgili stratejilerini ve projeleri ARKIMEET 2013 kapsamında mimarlar ile paylaşacak.

Charles Landry

Bu yılki teması kentlere odaklanmak amacıyla “ByPass” olarak belirlenen ARKIMEET, kentsel tasarım alanındaki en önemli literatür kitaplardan olan ‘The Creative City’ ve ‘The Art of City Making’ kitaplarının yazarı Charles Landry’i ağırlayacak.

Öte yandan “Mimarlar istanbul’da Buluşuyor” konferans serisi kapsamında JDS Architects’in kurucusu Julien de Smedt, Manuelle Gautrand Architects’in kurucusu Manuelle Gautrand ve Mateo Arquitectura’nın kurucusu Josep Lluis Mateo, deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Etiketler

1 Yorum

  • celik-erengezgin says:

    Mademki mimarlar buluşuyor, enerji ve ekoloji içerikli konulara hiç değinmemelisiniz.. Yani zihinleri bulandırmamalısınız.. Camdan saraylara övgü düzmek varken.. Di mi ama ?.. Sonraaa, 81 ilin mimarları ile yetinmemelisiniz.. 82, 83 neden yok ?.. Ayrıca “70 milyon bizi izliyor” benzeri bir sloganınız neden yok ?.. Sorgulamalısınız..

    Mesela başka ne yapmamalısınız ?.. Mimari alanda hayli kakafonik ses getiren Zorlu binasını kaderine terk etmemelisiniz.. Bence doğru seçim.. Allah için büyük binadır, elbette büyük etkileri olacaktır.. Değerini bilmelisiniz.. Aman dikkat : Her an yeşil bina olduğunu iddia edebilir.. Bir de sertifika çaktı mı duvara !.. Örnekleri gırla !.. Temkinli olmalısınız !..

    Yahu bir de, kerameti kendinden menkul megalo mimarımız var, hem de profesör olsa gerek.. Amerikan ve İngiliz kültürünün gülü; hem mimar, hem mühendis, hem kent bilimcisi, hem iç mimar, hem daha bilmem ne.. Bildiniz yahu !.. Onu da ihmal etmemelisiniz.. Taksime bir de cami önermiş. Az biraz, diğer dinlere de kıyak yaparaktan.. Gündüz cami, gece pavyon olarak semte hayli yakışacak.. Işıl ışıl..

    Ohh, söyledim rahatladım.. Benimki de kıskançlık işte !..

Bir yanıt yazın