Narmanlı Han Projesine İçeriden Bakış

"Kent ve Yaşam" programında Narmanlı Han'ın son durumu, restorasyon projesinin mimarı Sinan Genim ile beraber gezilerek tespit ediliyor.

1800’lü yılların başında inşa edilen Narmanlı Han, uzun süre Rusya tarafından elçilik binası olarak kullanılmış. Narmanlı Han, Rus Elçiliği’nin binadan taşınmasından sonra Narmanlı ailesi tarafından satın alınmış ve mülk sahibinin isteği ile 2000’li yılların başına kadar kültür ve sanat üreticilerine “yurt” olmuş. Bugün ise handa Narmanlı Ailesi’nden yapıyı satın alan Esen Tekstil ve Erkul Kozmetik (Golden Rose) şirket ortaklığı tarafından restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. Restorasyon çalışmalarıyla ilgili tartışmaların devam ettiği tarihi Han’ın mülkiyetinin özel sermaye sahiplerine verilmesi ise itiraz edilen diğer bir konu.

Ulusal Kanal’da şubat ayında yayınlanan “Kent ve Yaşam” programının Narmanlı Han özel bölümünde, programı hazırlayan ve sunan Osman Güdü, restorasyon projesinin mimarı Sinan Genim ve Beyoğlu’ndaki sivil toplum kuruluşlarından ilgililerle görüşüyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın