Narlıdere’de Dönüşüm Konuşuldu

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Atatürk Kültür Merkezi’nde ilçede yapılması planlanan kentsel dönüşümle iglili toplantı düzenledi.

Vatandaşların da ilgi gösterdiği toplantıda Çatalkaya ve Narlı Mahalleleri üzerindeki kentsel dönüşüm planı ve planın hedefleri açıklandı.

Kentsel dönüşüm için İzmir’de ilk başvuruyu yapan belediye olduklarını belirten Batur, “Ankara’dan alınan kararlarla değil, buradan sizlerle birlikte alacağımız kararlarla bu bölgenin kentsel dönüşümünü tamamlayacağız” dedi.Kentsel dönüşüm için yaptıkları çalışmaları anlatan Batur, “Resmi olarak da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 2. İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çatalkaya Mahallesi ve Narlı Mahallesi’ni kapsayan 43 hektarlık alan ile ilgili jeolojik etütleri daha önceden tamamlamıştık. Bunun dışında kalan harita tespitleri, mülkiyet tespitleri, arazi tespitleri için mahallelerde irtibat büroları açacağız ve bu bürolarda teknik arkadaşlarımız vatandaşın sorularına cevap verecekler” dedi. 2. İnönü, Atatürk, Çatalkaya ve Narlı Mahalleleri’nde yaşayan ve çözüm bekleyen halka her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirten Batur, “Belediye kentsel dönüşüm konusunda elini ve gerekirse bedenini taşın altına sokacak” dedi. “Kim nerede oturuyorsa orada oturacak” diyen Batur, bu mahallelerde oturanların bütün taşınmaz mülklerinin belirleneceğini söyledi.

VATANDAŞ KAYGILARINI ANLATTI

Belediye Başkanının ardından vatandaşlar söz aldı. Çatalkaya Mahallesi’nde yaşayan Fazıl Sözen, Belediyenin Narbel ve Narkent Mahalleleri’nde uyguladığı kentsel dönüşüm projesinin mahallede geçmişten beri yaşayan vatandaşlarla sonradan yerleşen vatandaşların yaşam standartlarını farklılaştırdığını söyledi. Geçmişten beri yaşayan vatandaşların daha zor şartlarda yaşadığını söyleyen Sözen, “Biz de Narkent ve Narbel’in durumuna düşmek istemiyoruz” dedi. Öğretmen olduğunu belirten bir vatandaş ise, “Kentsel dönüşümle zenginlerin daha çok zenginleştiğini, yoksulların ise daha çok yoksullaştığını” ifade etti.

ÖN GÖRÜŞME GİBİYDİ

Toplantıdan sonra görüşlerini aldığımız vatandaşlardan Hikmet Akkoyun “Kentsel dönüşümü TOKİ’nin değil de, belediyenin yapıyor olması sevindirici ama bu sanki bir ön görüşme gibi idi. Asıl sorunlar konuşulmadı” dedi. Çatalkaya Mahallesi’nden Lütfi Doğan ise, “Yasayı okuyan herkes çok da vatandaşın düşünülmediğini görür” dedi. Daha önceki dönüşümde vatandaşların mağdur olduğunu hatırlatan Doğan, “Narbel’deki kötü, kalitesiz yapılaşma; dairelerin küçük olması, yaşam şartlarının yeterince düzelmemesi önümüzdeki tecrübeler” dedi. Çatalkaya Mahallesi’nden Fatma Doğan, “Burada haklarımızı koruyabilmek için örgütlenmemiz gerekiyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın