Nanako Kume, Talaşları Dev Bir Kalemtıraş Yardımıyla Aydınlatma Elemanına Dönüştürüyor

Nanako Kume, Talaşları Dev Bir Kalemtıraş Yardımıyla Aydınlatma Elemanına Dönüştürüyor

Japon tasarımcı Nanako Kume, boya kalemleri keskinleştirildikten sonra geriye kalan atıklardan esinlenerek dev bir kalemtıraş şeklinde yapılmış bir makinenin yardımıyla büyük talaşlardan oluşan asma lamba serisi tasarladı.

Kume projesini şu sözlerle açıklıyor:

“Çocukluğumdan beri, kalemleri keskinleştirirken yapılan talaşların şekli beni büyülüyor. Atık olarak atılması gereken talaşların boyutunu ve kalınlığını artırarak, şeklin güzelliğini korurken yeni ürünler yaratmanın da mümkün olacağını düşündüm.”

Nanako Kume asma lambalarını oluştururken, ahşap bir bloğu tıraş etmeden önce bükülebilir ve ince ama sağlam katmanlar halinde kazımayı kolaylaştırması için buharlı bir pişiricide yumuşatmış.

“Taze traşlanmış ahşap esnektir ve kurudukça şekillenir. Ancak ahşabı yumuşatmaktan daha önemli olan, iyi bir kazıma elde etmek için bileme bıçağının açısını ve konumunu ayarlamaktır.”

Her bir aydınlatma elemanının detayları ahşabın türüne, rengine ve şekline göre değişiklik gösteriyor ve Kume’nin her tasarıma kattığı boya dokunuşu da renkli kalemleri çağrıştırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın