MVRDV’nin Tasarladığı The Valley, Amsterdam’ın Finans Bölgesine Dinamizm Katıyor

MVRDV’nin Tasarladığı The Valley, Amsterdam’ın Finans Bölgesine Dinamizm Katıyor

Amsterdam’ın Zuidas finans bölgesinde bulunan The Valley, MVRDV tarafından tasarlandı.

Yapı, konut, ticari birim ve kültür enstitülerinden oluşan 75.000 metrekarelik karma kullanımlı bir proje.

Kademeli teraslar, balkonlar ve cumbalı pencereler, kentsel dokuya kaleydoskopik bir his veriyor. Kontürlü profillere sahip olan üç kule, cadde seviyesinden başlayıp sivri uçlu teras bahçeler boyunca devam eden, 4. ve 5. katlardaki Central Valley’e değin kıvrımlı bir yaya yoluna sahip olan halka açık bir podyuma sahip. Bu podyum, Piet Oudolf tarafından uzun ömürlü yeşil bir peyzaj olarak tasarlanmış.

Bina kabuğunun bir kısmı, kompleksin 200 dairesi boyunca güneş ışığını optimize etmek için girintili-çıkıntılı olarak tasarlanmış.

Açık alanların ve ortak kullanımlı bahçelerin bolluğu, yeşil alanların varlığına önemli ölçüde katkıda bulunurken insanların ruhsal ve bedensel sağlığını destekliyor. Bu sebeple, The Valley hareketli finans bölgesini daha enerjik ve yaşanabilir bir mahalleye dönüştürüyor. Grotto (mağara) olarak adlandırılan atriyum, sakinleri için ortak bir yaşam alanı ve bir lobi olarak hizmet verirken doğrudan halka açık.

Etiketler

Bir cevap yazın