MVRDV’nin Sanat Deposu Projesine Onay Geldi

Rotterdam Kent Konseyi, MVRDV'nin Museum Boijmans Van Beuningen için tasarladığı depo projesini onayladı.

Orta çağdan 21. yüzyıla kadar Avrupa sanatı üzerine büyük bir birikimi kapsayan Museum Boijmans Van Beuningen için tasarlanan yeni depo binası ile ziyaretçiler sanat eserlerinin depolanması, bakımı, restorasyonu gibi sergilemenin arka planında gerçekleşen işlere tanık olacak.

MVRDV’nin tasarladığı depo binası ile Rotterdam Belediyesi’nin sahip olduğu sanat koleksiyonu için hem bir depo inşa edilmiş olacak hem de bu geniş koleksiyon halkın erişimine açılacak. Kamu özel ortaklığıyla geliştirilen projede, koleksiyonerler için de mekanlar sunulacak ve müzenin uzmanlarının hizmetinden faydalanmaları sağlanacak.

Yeni bir tipoloji olan açık sanat deposu, silindirik formu ve aynalı cephesi ile öne çıkıyor. Silindirik tasarım, çatıya doğru yükselen bir bahçenin yer aldığı avluyu çevreliyor. Yansıtıcı panellerle kaplanan cephe bir ayna gibi çevresini yansıtıyor ve binanın çevresindeki manzaranın şeklini almasını sağlıyor.

Rotterdam’daki Museumpark civarındaki kültür kümesini genişleteceği düşünülen yapının 2016 yılında inşaatına başlayıp 2018’de kullanıma açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın