MVRDV’den Winy Maas, Avrupa Parlamentosu’na Çıkıştı

Mimarlık ve şehirciliğin Avrupa'yı nasıl geliştirebileceği, Avrupa Mimarlık Politikaları Forumu (EFAP) ve Urban Intergroup tarafından Avrupa Parlamentosu'nda 12 Ocak 2012 tarihinde düzenlenen "Non-City" isimli konferansın ana konusuydu.

Konferansın konuşmacılarından Windy Maas, sürdürülebilir gelişmenin ve Avrupa kentlerindeki cazibenin bir anahtarı olarak mimarlığa gereken önemin verilmesi için Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulunuyor. Maas, parlamento üyelerini, politikacıları, Avrupa Komisyonu temsilcilerini Avrupa üzerinden bir araştırma başlatmaya davet ediyor.

“Kurallar ve düzenlemeler planlar doğrultusunda gerçekleştirilmeli” diyen Maas, düzenlemelerin ve yasaların yeni yatırımlara eklemlenmesinin mümkün olduğunu söyledi ve konuşmasında asıl önem verilmesi gereken soruları ise şu şekilde vurguladı:
“Avrupa, çeşitli kültürleri, kentleri, tarihi, güzellikleri ile dikkat çekici bir bölge olmasının yanında aynı zamanda başarılı tasarımcıları, yeşil bilincini, yaşam kalitesini, moda ve yeniliği destekleyen de bir bölge. Bu özellikler nasıl geliştirilebilir? Ne tür mimari ve kentsel projeler bu özellikleri destekleyebilir? Gelişme kriterlerimiz neler olmalı? Nasıl bir organizasyon gerçekleştirmeliyiz? Ve nasıl Avrupalıların ilgisini çekmeyi başarırız?”

Etiketler

Bir yanıt yazın