MVRDV İkonik Projeleriden Olan EXPO 2000 Hollanda Pavyonunu Yeniliyor

MVRDV’nin önemli projelerinden birisi olan, Hannover’deki EXPO 2000 için tasarladıkları Hollanda Pavyonu’nun dönüşümü üzerine çalışıyor.

Dönüşüm projesi kapsamında eski pavyonu ortak çalışma alanına dönüştürülecek ve pavyonun çevresindeki alana iki yeni bina daha eklenecek.

Tasarım, pavyonu EXPO 2000’un bir simgesi haline getiren 3. kattaki ağaçlık alan da dahil olmak üzere kapsamını korurken iki yeni bina için orijinal projenin konseptini yeniden yorumluyor.

Orijinal Expo 2000 pavyonunun tasarımı, Hollanda’nın “Hollanda Mekan Yaratır” adlı temasına bir yanıttı. Toprak eksikliği ile tanımlanan bir ülke için pavyon, doğanın yapay olarak yaratılabileceği ve dikey olarak istiflenebileceği mesajını iletmişti.

Mevcut proje, bu “yığılmış peyzaj” konseptini koruyarak mevcut binayı yenileyerek orijinal arsanın çevresine iki farklı seviyeye sahip bina ekliyor. Yenilenen pavyonda, orijinal tasarımın özelliklerinin korunmasına özellikle dikkat edilerek binaya ortak çalışma alanları ve toplantı odaları eklenecek.

Örneğin, önceden seraları barındıran 1. kat, ofis alanına; bitkileri barındıran 2. kat toplantı odaları ve ortak çalışma alanına; zemin seviyesindeki “kumullar” küçük kafeler ve sergi alanları ile buluşma noktasına dönüşecek ve daha önce bir restorana ev sahipliği yapan çatı katı artık yeni bir fast food alanı olarak hizmet verecek. Dış mekandaki merdiven ve ağaçlık alan da olduğu gibi korunacak.

Pavyonun etrafını saran iki yeni binadan büyük olanda ofisler ve öğrenci yurdu, küçük olanda ise otopark bulunacak. 9 katlı binada öğrenciler için 370 daire bulunuyor. Otopark binasında ise 300’den fazla bisiklet noktası bulunan bir bisiklet park sistemi bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın