MVRDV Eski bir Ofis Binasını Fas Esintisine Sahip Villa Stardust’a Dönüştürdü

MVRDV Rotterdam'daki eski bir ofis binasını beş kişilik bir aile evi haline getirdi.

Fas’ın geleneksel iç bahçelerinden esinlenilen villanın iç yaşam alanları, merkezi bir verandaya açılıyor. Akdeniz etkileri renkli malzeme paleti ile daha da güçlendirilmiş.

Planın merkezinde, ev için özel dış alan yaratan bahçe avlusu yer alıyor. Ayrıca 230 metrekare büyüklüğündeki avlu ile hem binanın nefes alması hem de tüm iç yaşam alanlarının doğal ışık ve havalandırmaya ulaşması sağlanmış. Konut, beş kişilik bir aile için tasarlanmış. 770 metrekare büyüklüğündeki iç mekan içerisinde ev sahibi için ufak bir muayenehane alanı da oluşturulmuş.


Farklı odalar arasında güçlü bir görsel ve fiziksel bağlantı yaratmak için tüm yaşam alanları bahçenin etrafında tasarlanmış. Villanın en renkli kısmı ise ailenin genç bireyleri için tasarlanmış Oregon Pine pencereler, pişmiş toprak kiremitler ve mavi camlı taşlarıyla gölet havasına sahip avlu olmuş.

İç mekanda paslanmaz çelik bloklu bir mutfağın yanı sıra bir medya odası ve bir de kiler yer alıyor. Banyo zemininde kullanılmış Fas fayansları sayesinde evdeki diğer Akdeniz esintili unsurlarla zengin bir görsel bağlantı oluşturulmuş.

Villa ayrıca, pişmiş toprak karolar gibi geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılması da dahil olmak üzere sürdürülebilir bir proje olarak hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın