MVRDV, Centraal Beheer’ı Konut Bölgesine Dönüştürme Planlarını Açıkladı

Hollandalı mimarlık stüdyosu MVRDV, Herman Hertzberger'in 1970'lerde tasarladığı Hollanda'daki Centraal Beheer binasını 650'den fazla evin bulunduğu bir yerleşim bölgesine dönüştürme projesinin duyurusunu yaptı.

MVRDV, Hollandalı mimar Hertzberger tarafından tasarlanan ve 1972’de tamamlanan yapıyı korumayı ve evleri oluşturmak için ahşap eklemeler yapmayı planlıyor.

Hollanda’nın Apeldoorn şehrinde bulunan Centraal Beheer binası, aslen bir sigorta şirketi için bir ofis olarak tasarlanmış ve yapısalcılığın ikonik bir örneği olarak kabul ediliyor.

Bina ve arsası gayrimenkul geliştirme firması Certitudo firması tarafından 2015 yılında 650 ile 800 evlik bir konut bölgesi oluşturma amacıyla satın alınmış.

Mevcut bina, iki yürüyüş yolu ile ayrılan dört çeyrek daireden oluşuyor. Çeyrekler içinde, her biri dokuz metre olan beton kübik hacimler, merkezi çekirdekler etrafında organize edilmiş ve tekrarlanmış.

MVRDV orijinal yapının mümkün olduğunca çoğunu yeniden kullanmayı ve onu “sürdürülebilir malzemeler” ile yenilemeyi hedefliyor.

Centraal Beheer’in tekrarlanan hacimleriyle karakterize edilmesi gibi, MVRDV de mevcut dokuz metrelik ızgara sistemi üzerine inşa edilen yeni ahşap binalar yaratarak mozaik tasarımı taklit etmeyi planlıyor.

Yeni binaların, ahşap konstrüksiyonları ile orijinal yapıdan farklılaştırılması öngörülüyor.

Konut bölgesinin çevresinin ağaçlar, çimenler, oyun alanları ve spor tesisleri içeren ızgaralı bir tasarım içerecek şekilde düzenlenmesi düşünülüyor.

MVRDV proje hakkındaki görüşlerini “Projenin amacı yalnızca mümkün olduğunca çeşitli bir konut arzı yaratmak değil, aynı zamanda binayı kamu programlamasıyla tamamlanmış bir destinasyona dönüştürmek ve parkı ziyaret etmek için çekici bir yer haline getirmek.” şeklinde özetliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın