Müzeler Günü’nü Kutluyoruz!

18-24 Mayıs tarihleri arasındaki “Müzeler Haftası” kapsamında hangi etkinlikler düzenlenecek?

18 Mayıs günü, dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada “Müzeler Günü” olarak kutlanıyor. Türkiye’de ise ilk olarak 1982 senesinde “Müzeler Haftası Kutlama Yönergesi” ile beraber tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanmaya başlandı. Peki Müzeler Haftası kapsamında hangi etkinlikler düzenlenecek?

Müzeler Haftası kapsamında birçok müzeye ücretsiz giriş sağlayabilirsiniz. İstanbul Modern‘de 18 Mayıs günü saat 22:00’ye kadar “Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar” ve “Dünden Sonra” sergilerini gezebilirsiniz. Köklü bir tarihi ve zengin bir koleksiyona sahip İstanbul Arkeoloji Müzeleri ise sizleri 18 Mayıs’ta 19.00’dan sonra ücretsiz olmak üzere saat 23:00’e kadar ağırlamayı bekliyor.

Pera Müzesi 19 Mayıs günü “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kapsamında bütün girişler ücretsiz olacağı gibi, müzeyi ziyaret eden ilk 200 öğrenciye de “Genç Katalog” serisinden hediyeler verecek. Yine 19 Mayıs günü Pera Müzesi’nde sıradışı bir etkinlik gerçekleştirilecek. “Uzun Bir Gece: Müzeler Gecesi” başlıklı etkinliğin programı şu şekilde:

17:00 –20:00 “Happy Hour” ve DJ Yabancıdeğil
20:00 –21:00 Konser: Halimden Konan Anlar
21:15 –22:30 Konser: Bora Çeliker Quartet
22:30 –24:00 DJ Yabancıdeğil

Saat 24:00’e kadar müzenin kalıcı sergileri olan “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ayrıca “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyon sergilerinin yanı sıra 20 Nisan’da ziyarete açılan “Goya: Zamanının Tanığı, Gravür ve Resimler” sergileri ücretsiz olarak gezilebilecek.

Sakıp Sabancı Müzesi de hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenliyor. 18 Mayıs’ta ücretsiz olarak gezilebilecek ve19 Mayıs günü 22.00’ye kadar açık olacak müze, tüm öğrencilere ücretsiz. Bunun dışında 19 Mayıs’ta 15:00-16:00 arasında Sabancı Üniversitesi caz topluluğu Sujazz ve 16:00-17:00 saatleri arasında da rock grubu Shuffle müze bahçesinde sahne alacaklar. SSM’de düzenlenip tekrar ziyarete açılan koleksiyon sergisi “Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu” ayrıca güncel sergiler “Rembrant ve Çağdaşları” ve “Bir Ülke Değişirken-Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi” gezilebilecek.

Ayrıca aralarında İstanbul Ayasofya, Türk-İslam Eserleri, Ankara Anadolu Medeniyetleri, Ankara Etnografya, Gaziantep Zeugma, Antalya Müzesi’nin de olduğu Kültür Bakanlığı’na bağlı birçok müze, bugün mesai saatleri içinde normal ücretle, mesai saati bitiminden gece saat 23:00’e kadar ise ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın