Münih’in LEED Gold Sertifikalı Projesi: Medienbrücke

Medienbrücke red dot Mimarlık Ödülü'nün yanı sıra LEED Gold Sertifikası'nı da alarak Münih'e değer katıyor.

Münih’te, Media Works’ün ticari gayrimenkullerinin bulunduğu alan üzerinde, gayrimenkul firması Immobilien AG tarafından geliştirilen Medienbrücke, LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı. Medienbrücke aynı zamanda bu yıl mimarlık kategorisinde red dot tasarım ödülünü de almıştı.

IVG Immobilien AG’nin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Wolfgang Schäfers “Binanın sadece mükemmel mimari yapısıyla değil aynı zamanda ticari kullanım açısından taşıdığı ve gitgide daha önemli bir hal alan sürdürülebilir nitelikleri ile dikkat çekiyor olması bizim için çifte başarı,” diyor.

Medienbrücke, 5 kata yayılmış olan 7.172 m²’lik kiralanabilir bir alana sahip ve en alt katı yerden 30 metre yükseklikte bulunuyor. Bu ay içerisinde bina için gereken bütün izinler ile birlikte binanın inşaatının da tamamlanması bekleniyor. Zemin katın %65’lik bir kısmı için GroupM çoktan izin almış. Diğer kiracılardan bazıları ise Logitech ve Raumbrand.

IVG Immobilien AG, özellikle son birkaç senedir Rosenheimer Strasse’de oldukça oldukça büyüyen bir firma ve bu proje, çekici bir mekan oluşturması bakımından Rosenheimer Strasse’nin kentsel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Çelik konstrüksiyon, tekrar geliştirme aşamasında olan Münih Medya Merkez Binası ile Ostbahnhof tren istasyonu etrafında yer alan gelişmekte olan bölge arasında bir bağlantı kuruyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın