Mudanya’da Ağaç Katliamına Karşı Nöbet Tutuyorlar

Yeni Mahalle’nin Gezi’si.

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de bulunan ağaçlık alan, “sosyal tesis yapılacak” gerekçesiyle yok edilmek isteniyor.

Mudanya Belediyesi’nin 75 çam ağacını kesmek istediğine dikkat çeken mahalleliler, bölgelerindeki tek yeşil alana sahip çıkmakta kararlı.

16 Temmuz sabahı erken saatlerde iş makineleriyle bölgeye gelen yıkım ekipleri, ağaçları sökmeye başlamasıyla birlikte, mahalle halkı da kendilerini dozerlerin önüne atarak yıkımı geçici olarak durdurdu. Dozer ve iş makineleri bölgede tutulmaya devam edilirken, halk da ağaçların başında nöbet tutuyor.

BELEDİYE BAŞKANI TEHDİT ETTİ

Ağaçlarına sökülmesine ilişkin tartışmalar Gezi Parkı tartışmalarıyla bire bir aynı. AKP’li Mudanya Belediye Başkanı Hasana Aktürk ağaçların kesilmeyeceğini sadece taşıracağını söylüyor. Halkın “Mahalledeki tek yeşil alana dokunulmasın” talebine kulaklarını tıkayan Aktürk, tesis yapımının engellenmesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağı tehdidinde bulundu.

Aktürk’e tephki gösteren mahalle halkı ise yaptıkları toplantılarla mahallelerindeki yeşil alana nasıl sahip çıkacaklarını tartışıyor, yapılacaklara ilişkin kararlar alıyor.

‘PARK İSTİYORUZ!’

Rant uğruna mahallelerindeki tek yeşil alanın yıkılmak istendiğine dikkat çeken Hakan Orhun, bu ağaçları çocuklarına bırakmak için mücadele ettiklerini ifade etti.

Sosyal tesis yapılmasına ilişkin mahalleliye bir şey sorulmadığına dikkat çeken Aktürk, “Ben yaptım oldu” zihniyetinden vazgeçilmesini istedi. Orhun, mahalleye sosyal tesis değil, ağaçların da korunduğu park istediklerini ifade etti.

Merve Köse de, sosyal tesis adı altında, mescit, düğün salonu gibi bir yer yapılacağını ifade ederek; bölgedeki 75 adet çam ağacının bu tesis için sökülmesini kabul etmeyeceklerini belirtti. 10 sene önce dikilen bu ağaçların dışında mahallede başka yeşil alan olmadığına dikkat çeken Köse, inşaata izin vermeyeceklerini bildirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın